Danko (SNS): SNS podporí mimoriadnu schôdzu len, ak sa zrušia diaľničné známky a definitívne sa odmietne Istanbulský dohovor

0
Andrej Danko (Autor: TASR)

Slovenská národná strana pridá svoje podpisy pod zvolanie mimoriadnej schôdze NR SR len za určitých podmienok. „Po dnešnej dohode s mojimi koaličnými partnermi chcem oznámiť, že SNS podporí mimoriadnu schôdzu. Chceme riešiť problémy ľudí. Prvou podmienkou SNS je, aby vláda predložila na prerokovanie parlamentu Istanbulský dohovor. Ak by ho parlament definitívne odmietol, prezidentka už nikdy nebude môcť používať kreatívne argumenty, ako tie, ktoré si naposledy vymyslela,“ priblížil šéf národniarov. O predložení Istanbulského dohovoru na rokovanie parlamentu bude diskutovať vláda na stredajšom zasadnutí.

SNS rovnako presadila, aby ministri na čele s premiérom zajtra otvorili tému zrušenia diaľničných známok, dokiaľ nebudú dobudované slovenské diaľnice. „Slováci si konečne po dlhých rokoch sľubov už zaslúžia dokončené kvalitné diaľnice. Sám často stojím v kolónach pod Strečnom, či na ceste z Revúcej do Bratislavy. Pýtam sa, aký je rozdiel medzi Slovákom a Francúzom, Rakúšanom, či Portugalcom? Akoto, že oni majú špičkové cesty a my o nich len snívame? Nechcem sa viac hanbiť, že štát berie peniaze od ľudí za nedostavané diaľnice. Preto je mojou politickou podmienkou zrušenie diaľničných známok pre fyzické osoby a právnické osoby pre autá do 3,5 tony. Chcem, aby si ľudia uvedomili, že štát zodpovedne koná,“ upresnil podmienky predseda SNS Andrej Danko.

 

- Reklama -