Danko (SNS): Potrebné je referendum o migrantoch

0
Andrej Danko, predseda Slovenskej národnej strany (Autor: SITA)

Predseda SNS okrem potreby referenda v tejto otázke deklaroval aj potrebu národnej stratégie. Predstavil aj jej rámec, ktorý vypracovalo predsedníctvo SNS a schválilo na svojom zasadnutí v Poprade. Predsedníctvo sa zišlo pred odbornou konferenciou o revitalizácii vidieka, ktorú Slovenská národná strana v Poprade zorganizovala.

„Sme povinní urobiť všetko pre to, aby Západ pochopil, že Slovák je dobrá duša, ale máme svoju tradíciu a históriu a odmietame umelé zlučovanie kultúr. Preto sa SNS pripája k niektorým iniciatívam našej vlády a verejne vyzýva vládu Slovenskej republiky, aby si získala silnejší mandát petičnou akciou, ktorá by mala vyvrcholiť až referendom,“ povedal Andrej Danko

Referendum by, ako dodalo, ukázalo jasný názor občanov k migrantom a vláda by mohla získať silnejší mandát na obhajovanie svojej politiky v Európskej únii. Otázky by mohli vzniknúť diskusiou za okrúhlym stolom viacerých politických strán a rozhodnúť by o nej mali právnické elity. Referendum by mohlo dať odpoveď, či prijímať, alebo neprijímať kvóty EÚ a iné veci.

SNS vypracovala rámec slovenskej národnej stratégie k migrantom, ktorý by mohol byť podkladom pre národný materiál. Tým by disponovala vláda a bolo by z neho by bolo zrejmé, ako sa bude správať vláda k migrantom. Ako dodal predseda SNS, mali by sa prijať vnútroštátne opatrenia, ako napríklad sprísnenie trestov pre prevádzačov, aby nedochádzalo k úmrtiam ako na diaľnici v Rakúsku, či posilnenie hraníc Slovenska, spoločný európsky boj proti organizovaným skupinám, ktoré sa živia pašovaním ľudí. Slovensko by malo deklarovať tiež ochotu podieľať sa na operáciách NATO proti Islamskému štátu, ktorý likviduje Sýriu a v konečnom dôsledku spôsobuje hromadný exodus.

Na tlačovej konferencii vystúpil aj podpredseda SNS a gestor odbornej konferencie ,,Náš vidiek si zaslúži viac – revitalizácia slovenského vidieka“ Vladimír Chovan. Informoval o priebehu konferencie, odborných hosťoch, ako aj o problémoch vidieka, pôdohospodárstva, potravinárstva či agroturistiky a rozvoja cestovného ruchu.

- Reklama -