Danko (SNS): Politici sa nemajú len fotiť, ale ukázať, ako vedia pracovať pre ľudí

0
Andrej Danko (Autor: TASR)

Do Ruskej federácie spolu so šéfom parlamentu vycestovalo aj viac ako tridsať slovenských podnikateľov. „V prvom rade si myslím, že je veľmi dôležité, aby politici plnili svoju funkciu a nadväzovali prospešné vzťahy, ktoré zužitkujú aj podnikatelia a úžitok z nich budú mať následne aj bežní občania,“ vysvetlil dôvod cesty Andrej Danko. Zároveň vyjadril spokojnosť s podmienkami, aké ruská strana poskytla pre slovenských podnikateľov. „Mám radosť z toho, že naši podnikatelia sa dnes dočkali rovnakých podmienok, aké majú pri podnikaní Nemci, Američania či Francúzi,“povedal s tým, že je na čase zlepšiť slovenskú obchodnú bilanciu. „Doteraz mi bolo vždy smutno, keď som sledoval, aké podmienky a ako majú v Rusku otvorené dvere podnikatelia z vyspelých štátov, kým my na Slovensku berieme Ruskú federáciu ako niečo zakázané. Faktom je, že Rusko predstavuje osminu sveta, a teda by bolo rozumné, aby sme mali odbytisko tam, kde je to pre Slovensko prospešné. Zároveň si želám, aby minister priemyslu a obchodu Manturov spravil takú prezentáciu našich podnikateľov, akú robia tým najdôležitejším z celého sveta,“ povedal pred pondelkovým stretnutím s ním predseda národnej rady. Spoločne ich totiž čaká slávnostný podpis memoránd o spolupráci.

Ešte predtým sa však šéf slovenského parlamentu zúčastní spolu s približne ďalšími 110 delegátmi medziparlamentného fóra. „Zaujímavosťou je, že gro rečníkov, predsedov parlamentov, bude z Afriky. Málokto si uvedomuje, ako veľmi sa svetoví lídri upínajú práve k nej. Z pozície predsedu parlamentu sa budem snažiť prezentovať slovenský pohľad na vzťahy Rusko-Čína-Afrika- Európa. Budem poukazovať aj na to, aké je dôležité viesť dialóg a rozvíjať podnikateľské možnosti. O tom má byť politika, politici sa nemajú len fotiť, ale mali by pracovať pre ľudí, politici majú byť ľudia, ktorí pomáhajú občanom,“ priblížil rozhodne šéf parlamentu.

Rovnako doplnil, že Slovenská republika má vo svete dobré meno a je práve na politikoch, aby značku Slovenska vylepšovali. „Nemali by sme premárniť šance, ktoré máme,“ uzavrel predseda Národnej rady Slovenskej republiky Andrej Danko.

- Reklama -