Danko (SNS): Plačeme spolu s Parížom – a musíme byť jednotní

0
Andrej Danko, predseda Slovenskej národnej strany (Autor: SITA)

Predsedu SNS v kondolencii francúzskemu národu prišli podporiť prvý podpredseda SNS Jaroslav Paška a podpredseda SNS Anton Hrnko.

,,Je veľmi ťažké reagovať na strach, zdesenie a hrôzu, ktorú sme videli takmer v priamom prenose. Je veľmi ťažko vidieť človeka umierať a uvedomiť si, že ten najcennejší dar – život – zoberie niekto iný – v mene akéhokoľvek ideálu, v mene akéhokoľvek náboženstva. Takýchto ľudí musia všetci dobrí ľudia zastaviť. Ten, kto zoberie život inému, nemá právo nazývať sa človekom,“ povedal Andrej Danko a dodal, že extrémistov a teroristov sa musia všetci dobrí ľudia snažiť zastaviť.

,,Chcel by som vyjadriť podporou, úctu, pokoru a obdiv francúzskemu národu, všetkým tým, ktorí sú smrťou desiatok obetí dotknutí. Dotknutí touto tragédiou sme aj my,“ povedal predseda SNS. ,,Francúzsky národ je hrdinský národ, vždy bojoval za slobodu. A dnes trpí za to, že ako prvý pristúpil k útokom na Islamský štát, ktorý ohrozuje celistvosť a hodnoty Európy,“ zdôraznil Andrej Danko.

,,Francúzsko miloval aj náš najväčší Slovák – Milan Rastislav Štefánik. Čo by povedal po týchto tragických udalostiach dnes? Asi len to, aby sme sa postavili po boku Francúzov, aby sme sa nehašterili, zjednotili sa. Francúzsky národ potrebuje dnes našu podporu,“ dodal predseda SNS.

Podľa Andreja Danka neho treba teraz urobiť všetky kroky, aby Slovensko bolo jednotné. Deklarovalo, že bude hájiť kresťanstvo, svoje územie a taktiež, že bude stáť po boku Francúzov v boji, ktorý môže zastaviť prísun migrantov. Predseda SNS dúfa, že dnes už nikto nepochybuje o potrebe odmietnutia kvót pre rozdelenie utečencov, aktivizácii vojska a nutnosti zabrániť prísunom migrantov cez Stredozemné more. ,,Verím, že nikto nepochybuje, že sa Gréci i Turci a ich armády musia prebudiť a chrániť nás všetkých,” podotkol Andrej Danko.

- Reklama -