Danko (SNS): Musíme zastaviť koalíciu Jamajka

0
Andrej Danko (Autor: TASR)

Šéf národniarov svojou opätovnou prítomnosťou na tomto pochode apeluje, aby bolo povedané jasné nie tomu, o čo sa snažia niektorí ľudia aj na Slovensku. „Každý má právo žiť ako sa rozhodne, nikto však nemá právo na to, aby maloleté deti nútil žiť vo zväzku dvoch mužov alebo dvoch žien. Pre SNS vždy bola hranica akceptovateľnosti to, aby si homosexuálne páry nemohli adoptovať maloleté deti,“ deklaroval Andrej Danko.

Zároveň poukázal na medializovaný príklad blízkeho spolupracovníka Maroša Šefčoviča, ktorý spolu so svojím partnerom zaplatili za vynosenie dieťaťa v maternici žene desaťtisíce eur. „Je na zamyslenie, ak hovoríme o prenájme maternice. Experimentovať na psychike maloletých detí, je neprípustné. Považujem to hrubý zásah do ich vývoja,“ vyhlásil šéf národniarov.

Slovenská národná strana vyznáva princíp, že právo maloletého dieťaťa je nedotknuteľné a je vždy nad právom kohokoľvek. „Žiaľ, uvedomujem si, že nadchádzajúce parlamentné voľby budú znova bojom o hodnoty.“ SNS šokovala spolupráca konzervatívneho Kresťansko-demokratického hnutia a liberálneho Progresívneho Slovenska. Faktom je, že v súčasnosti sme často svedkami toho, ako sa vytrácajú tie pravé tradičné hodnoty. Úlohou politikov má byť v prvom rade chrániť občanov, vrátane najzraniteľnejšej skupiny – detí. „Preto je o to viac dôležité, aby sme svojou účasťou na pochode tieto hodnoty podporili,“ uzavrel predseda národniarov Andrej Danko.

- Reklama -