Danko (SNS): Efektom pracovnej cesty v Tatarskej republike sú konkrétne výsledky, ekonomickú diplomaciu sa chystám rozvíjať aj ďalej

0
Andrej Danko (Autor: TASR)

Mesiace príprav, účasť na niekoľkých podnikateľských fórach a vzájomný dialóg. To všetko stálo za pracovnou cestou šéfa parlamentu aj v republike Tatarstan, do ktorej pricestoval v rámci pracovnej cesty v Ruskej federácii. Spolu s delegáciou sa zúčastnil na podnikateľskom fóre Tatarstan-Slovensko, neskôr ho čakalo stretnutie s predsedom tamojšieho parlamentu F. Muchametšinom, rovnako ako aj s prezidentom Tatarskej republiky Rustamom Minnichanovom.

Spoločne dokonca stáli pri podpise bilaterálnej dohody, ktorá bola zavŕšením mesiacov práce. Šéf národnej rady navyše avizoval, že plánuje zriadiť post obchodného zástupcu v Tatarstane. „Ak sa pozrieme na obchodné zastúpenie len takej Českej republiky v Tatarstane, ale aj v iných krajinách, skutočne, máme čo doháňať. Táto krajina ma prekvapila vysokou kvalitou výrobkov a som rád, že naši podnikatelia mali možnosť spoznať tento krásny región,“ povedal na brífingu predseda parlamentu.

Zároveň doplnil, že potenciál tejto krajiny je potrebné rozvíjať. „Takáto spolupráca môže byť prospešná pre obe strany. Navyše, máme na čo historicky nadväzovať,“ apeloval Andrej Danko.

- Reklama -