Danko: Nastavme pravidlá tak, aby neboli špekulatívne výkupy pozemkov alebo výpalníci, ktorí sa objavia pri hocijakom stavebnom konaní

0
Andrej Danko (Autor: TASR)

„Strana SNS presadzuje práve preto nižšiu, 10% DPH najmä na zdravé potraviny. Dôchodcovia a osoby v hmotnej núdzi nebudú platiť za slovenskú televíziu a rozhlas. Nech sa štát najprv pozrie do zrkadla a potom nastavujú minimálnu mzdu. Nie je to len o pretekoch o minimálnej mzde, preto sme museli pomôcť našim starým otcom a mamám aj vyšším minimálnym dôchodkom,“ spomenul šéf SNS opatrenia, ktoré presadzuje práve SNS.

„V podnikateľskej sfére existujú už paušálne výdavky alebo daňová licencia. Takisto presadzujeme nižšiu 15% daň z pridanej hodnoty pre právnické osoby a živnostníkov, ako aj 13. plat bez odvodov a bez daní. Cestovný ruch štartujú rekreačné poukazy, ktoré zlepšujú tiež podnikateľské prostredie a budú onedlho platiť pre všetkých. Takisto sme znížili daň na ubytovanie, aby slovenské hotely prežili,“ zdôraznil predseda Danko s tým, že je potrebné rozlišovať ideálnu a reálnu politiku pred voľbami. „Nemôžem zmeniť zákony lusknutím prsta. Musíme ísť krok za krokom, keďže sme v koalícii a musíme presviedčať partnerov o všetkých opatreniach z dielne SNS,“ doplnil. 

V relácii Andrej Danko povedal, že Slovensko má veľmi slabý stavebný zákon a liknavé stavebné konania, či verejné obstarávania. „Musíme obstarávať investičné zdroje. Najdrahšia diaľnica je stále nedostavaná, preto ich musíme konečne dokončiť ako aj železnice, či cyklotrasy a prerobme nemocnice. Pri každom km výstavby diaľnic je takmer iná projektová kancelária. Musíme stanoviť jasnú cenotvorbu, aby sme vedeli za čo staviame diaľnice. Nastavme pravidlá, aby neboli špekulatívne výkupy pozemkov alebo výpalníci, ktorí sa objavia pri hocijakom stavebnom konaní,“ vysvetlil.

„Ideálny stav je síce blížiť sa k vyrovnanému rozpočtu, no kvalita života Slovákov sa prehlbuje v porovnaní so západom práve preto, lebo sa bojíme ako štát si požičať,“ vyhlásil predseda SNS v Sobotných dialógoch. „Musíme rozlišovať deficit a nové štátne investície, ktoré úzko súvisia so štátnymi pôžičkami. Nech si Brusel urobí poriadok v Európskej únii a rieši najmä Talianov, ktorí už mali byť dávno v bankrote. Slovensko je jeden z mála štátov, ktorý dodržuje rozpočet. Chceme, aby peniaze neboli rozflákané, nech sú to jasné a čitateľné pravidlá, aby sa peniaze nestratili ako pri tuneli vo Višňovom,“ reagoval tak predseda parlamentu a SNS na kritikov, ktorí nesúhlasia s väčšími investíciami v štáte. „Hľadanie riešení so súčasnou opozíciou je šialené, preto hľadajme konečne spolu riešenia pre Slovákov. Ja nie som žiadna stará tvár. Chcem zmeniť veci systémovo,“ uviedol predseda Danko na záver.

 

- Reklama -