Bugár (Most-Híd): Vláda zlyhala v zdravotníctve, aj v školstve

0
Béla Bugár, predseda strany Most - Híd (Autor: Jozef Hübel)

Len za posledných sedem dní sa stalo viacero zásadných vecí, ktoré by podľa Bugára nemali zostať nepovšimnuté. „Minister práce priznal zlyhávanie dôchodkového systému tak ako ho nastavila súčasná vláda. Takisto ministri školstva, či zdravotníctva namiesto priznania vlastných pochybení a nesplnených sľubov, obviňujú zdravotné sestry či učiteľov z politikárčenia,“ uviedol niekoľko príkladov Béla Bugár. Je podľa neho nemiestne upodozrievať sestričky a učiteľov zo zneužívania svojej neútešnej situácie na politické účely. „Aj učitelia aj sestričky sú neodmysliteľnou a nenahraditeľnou súčasťou fungovania verejných služieb v krajine, preto majú legitímne právo vyjadriť svoj názor,“ dodal Bugár.

Podľa neho tieto udalosti nezapadajú do marketingovej predvolebnej stratégie Smeru, preto sa ešte s väčšou intenzitou púšťa do umelého vyvolávania strachu. „Problémy a nespokojnosť ľudí so súčasnou vládou je pritom len vrcholom ľadovca. Bohužiaľ, v tejto krajine okrem korupcie a politického marketingu nefunguje nič,“ vyhlásil Bugár. Most-Híd pritom dlhodobo hovorí, že najväčším zlyhaním vlády jednej strany je absencia systémových krokov a nekontrolovaný rozmach korupcie.

„Tam kde nefungujú pravidlá, kde zákony neplatia pre všetkých rovnako, nefunguje nič,“ pripomenul základné pravidlo, ktoré by malo platiť vo fungujúcom právnom štáte. Podľa Bugára ide preto v týchto voľbách o veľa. „Ide o to, aké bude ďalšie smerovanie Slovenska, či pravidlá budú platiť pre každého, či verejné služby budú dostupné a dôstojné, či bude fungovať školstvo a zdravotníctvo,“ dodal na záver Béla Bugár. 

- Reklama -