Bratislavský samosprávny kraj: 26. 7. 2018 – Cesta Chorvátsky Grob-Čierna otvorená o mesiac skôr

0
Nový bratislavský župan Juraj Droba (Autor: TASR)

„Otvorením cesty sa výrazne odľahčí doprava v okolí Bratislavy, Senca a Pezinka a vodiči tak nebudú musieť využívať obchádzkovú trasu. Ako koordinátor verejnej dopravy v kraji pripomíname verejnosti, že od 10. 6. 2018 je aj navýšená vlaková doprava o 56 nových osobných vlakov, ktoré pribudli na trase Trnava- Bratislava a Bratislava – Senec. Tie jazdia každú pol hodinu a nestoja v žiadnych kolónach,“ povedal bratislavský župan Juraj Droba. 

Po sprejazdnení cesty III/1082 budú ešte cestári dokončovať vjazdy a výjazdy do ulíc, krajnice, odvodňovacie rigoly a vodorovné dopravné značenie. Budú to robiť za plnej premávky, preto  žiadame vodičov o trpezlivosť pri lokálnych stavebných prácach, ohľaduplnosť, o zvýšenú opatrnosť pri jazdení a rešpektovanie dočasného dopravného značenia. 

Predmetom rekonštrukcie cesty III/1082 bola revitalizácia cestného telesa komunikácie III/1082 pozostávajúca z odfrézovania poškodených asfaltobetónových vrstiev vozovky, recyklácie vozovkových vrstiev za studena na mieste s cieľom zvýšenia únosnosti vozovky, stabilizácia zemín v podloží pomocou hydraulického spojiva, reprofilovania odvodňovacích priekop pozdĺž cesty, vybudovanie nových nespevnených krajníc vozovky, zhotovenie nových asfaltobetónových vrstiev vozovky, realizácie nového zvislého a vodorovného dopravného značenia.

- Reklama -