Bratislava: Úspech mladých športovcov z Bratislavy na Olympijských hrách mládeže 2018

0
Bratislava hlavné mesto Slovenska (Autor: TASR)

Ako uviedla Iveta Plšeková, námestníčka primátora: “Naši mladí športovci ukázali, čo v nich je. Som veľmi rada, že sme im umožnili zúčastniť sa tohto veľkolepého podujatia v partnerskom meste Bratislavy, ktorým je Jeruzalem. Nabrali cenné skúsenosti vo svojich disciplínach, zmerali si sily so svojimi rovesníkmi z celého sveta a okrem medailí si domov priniesli i nové priateľstvá. Šport a zmysluplné trávenie voľného času je dôležitou úlohou bratislavskej samosprávy a snažíme sa preto podporovať rozvoj športu u detí a mládeže.“

22 mladých športovcov z Bratislavy bojovalo o svoje umiestnenie v atletike, plávaní a volejbale dievčat, pričom v medzinárodnej konkurencii boli v počte medailí najúspešnejší plavci: 1 x zlato, 2 x striebro. Najúspešnejšou plavkyňou sa stala Martina Cibulková. V kategórii chlapcov i dievčat v skoku do výšky si strieborné medaily odniesli všestranne nadaní atléti Robert Rufini a Simona Tichá. Pre Simonu preskočená výška 161 cm znamenala osobný rekord, rovnako ako aj pre Roberta zdolaných 181 cm. Volejbalové družstvo dievčat sa umiestnilo na 4. mieste. Ďalší atléti či plavci z našej výpravy medaily nezískali, no v silnej konkurencii sa všetkým podarilo dostať sa v svojej disciplíne do finále a umiestniť sa v prvej desiatke najlepších.

Medzinárodné podujatie Olympijské hry mládeže má za sebou 50-ročnú históriu, keď sa 5.6.1968 v slovinskom Celje konali prvé medzinárodné detské hry. V súčasnosti je toto podujatie uznávané a podporované Medzinárodným olympijským výborom. Pri príležitosti 50. ročníka vzniku olympijských hier pre mládež bola v Celje odhalená pamätná tabuľa a vydaná špeciálna poštová známka.

 

- Reklama -