Bratislava: Rekonštrukcia podchodu na Trnavskom mýte sa blíži k poslednej fáze

0
Bratislava (Autor: TASR)

„Teším ma, že rekonštrukcia podchodu ide podľa plánu a tiež, že podchod, ktorý bol tak dlho v dezolátnom stave, naberá nové kontúry. Tento nový verejný priestor bude poskytovať okrem funkcie dôležitého prestupného uzla aj možnosť využívania služieb, ktoré sú neodmysliteľnou súčasťou podchodov vo vyspelých krajinách,“ informoval primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. 

Už 8. apríla bude môcť cestujúca verejnosť využívať vstupy do pochodov, ktoré boli z dôvodu rekonštrukcie a bezpečnosti uzavreté. Ide o Nástupište č.1, Nástupište č.2 a vstup do podchodu č.1 zo strany Novej tržnice. Týmto sa podľa plánov končí dôležitá časť revitalizácie podchodu. 

„Sme radi, že revitalizačné práce pokračujú v súlade s harmonogramom a môžeme pristúpiť k ďalšej fáze obnovy podchodu na Trnavskom mýte. Bratislavčania budú mať čoskoro moderný, bezpečný a bezbariérový podchod na úrovni európskych metropol,“ povedal Martin Šramko, generálny riaditeľ spoločnosti Immocap Group, a.s.

Práce v podchode si tak budú vyžadovať nové dočasné obmedzenia, o ktorých bude verejnosť informovaná z prehľadnej infografiky umiestnenej v rámci Trnavského mýta. Deň po sprístupnení nových častí podchodu, čiže 9. apríla, sa dočasne uzatvára Nástupište č.3, vstup do podchodu č. 2 (Istropolis), vstup č.3 (Vajnorská) a vstup č.4 (CENTRAL). 

Aj v tejto fáze obmedzení je cieľom zabezpečiť najväčšiu možnú mieru bezpečnosti. Preto boli vybrané alternatívne trasy, na ktorých sa zhodli odborníci z dopravy, Dopravného podniku Bratislavy, Mestskej polície a Krajského dopravného inšpektorátu. Trasy boli zároveň odsúhlasené Operatívnou komisiou pre určovanie dopravných značiek a dopravných zariadení magistrátu. Hlavné mesto spolu s investorom Immocap Group, a.s. opätovne prosia občanov, aby s ohľadom na svoju vlastnú bezpečnosť využívali alternatívne trasy.

Bližšie informácie, ako aj alternatívne trasy, nájdete na webovej stránke hlavného mesta a na webovej stránke www.trnavskemyto.sk.

Odkazy

 

- Reklama -