Bratislava: Prijatie zahraničnej delegácie mesta Sofia na bratislavskej radnici

0
Bratislava (Autor: TASR)

Zahraniční delegáti spolu s námestníčkou Plšekovou diskutovali o potenciálnych možnostiach vzájomnej spolupráce  na projektoch na úrovni miest, ktorých obyvatelia sú si podobní a spája ich veľa spoločného.

Hostí zo Sofie ako budúcoročného hlavného mesta predsedajúcej krajiny v Rade EÚ zaujímali predovšetkým skúsenosti, aké sme mali v spojitosti slovenským predsedníctvom minulého roku. Okrem toho sa spolu bavili o doprave a dopravných riešeniach spojených s preplnením miest autami, ktoré sú aktuálnym problémom viacerých európskych miest.

Po oficiálnom prijatí hostí na bratislavskej radnici následne predstavitelia oboch miest na Primaciálnom námestí slávnostne otvorili Dni Sofie v Bratislave, počas ktorých bolo možné ochutnať špeciality bulharskej kuchyne a pozrieť si ukážku typického bulharského folklóru. Dni Sofie potrvajú do štvrtka 28. septembra prezentáciou bulharskej kuchyne Bratislava, ktorá je naplánovaná na 28. septembra v areáli Strednej odbornej školy gastronómie a hotelových služieb na Farského ulici v Petržalke.

 

- Reklama -