Borovský (KSS): Slovenské voľby – divadlo chudoby ducha

0
KSS (Autor: KSS)

1. Vplyv kapitálu na voľby. Podpora mainstreamových kapitálových médií pre pravicové strany, nielen v kapitálom vlastnených novinách, ale aj udeľovaním viac priestoru v RTVS  včítane skrytej propagandy proti strane SMER a ignorovaním strán KSS a VZDOR.

Aký vplyv na voľby  má kapitál, predviedla „strana“  J. Kollára  „Sme rodina“. Ukázala, že stačí mať   dostatok peňazí, aby sa behom 2 mesiacov človek s dostatočným kapitálom dostal do  parlamentu, bez akejkoľvek vízie alebo programu. Stačili mu na to obrovské billboardy a platená reklama.  Toto ukazuje , že Slovensko ide cestou jeho kolonizátora, USA, kde dnes kandidát na prezidenta musí mať minimálne 1 miliardu dolárov, aby mohol vôbec pomýšľať uchádzať sa o kandidatúru.

Mimochodom tento trend predviedol aj „náš“ prezident Andrej Kiska, keď po prezidentských voľbách priznal vo vyúčtovaní na volebnú kampaň sumu 1 346 075€, hoci podľa zákona 46/1999 Z.z.  z 18. marca, môže kandidát na prezidenta vynaložiť najviac celkovo 132 775€. Prezident Kiska tak prekročil sumu na volebnú kampaň nezákonne o 1 213 300€. Zatiaľ sa prokuratúra odmieta s týmto podnetom zaoberať.

(http://blogy.hnonline.sk/pouzivatel/marian-ostatnik). Zrejme je to proti záujmomUSA a EU. Je zaujímavé, že všetky tzv. mimovládne organizácie, ktoré sú v skutočnosti 5. kolónou USA  na Slovensku, ignorujú tento volebný podvod, čím sa priznávajú, že pracujú pre nadnárodný kapitál, ktorý ich financuje..

2. Voľby 2016 ukázali, že Slováci strácajú sociálne cítenie a prijímajú oligarchiu ako záruku ich materiálneho pokroku. Keď predseda SaS Sulík  vyhlásil, že ľudia v hmotnej núdzi dostanú maximálne jedno teplé jedlo denne a napriek tomu získal takmer 13 percent hlasov, tak je to smutný obraz našej kresťanskej spoločnosti. Presadzovanie rovnej dane, znižovania daní a odvodov pre bohatých, privatizácia štátnych podnikov sú ciele, ku ktorým sa dnes hlási takmer polovica Slovákov. Charakterizuje to egoizmus lepšie zarábajúcich a zbohatlíkov privatizácie, ktorým vadí zvyšovanie minimálnej mzdy a sociálnych výhod pre dôchodcov a chudobných.

3. Za 25 rokov nadvlády kapitálu totálne zdeformovalo myslenie našej mládeže, ktorá nikdy neskúsila socializmus. Medzi mládežou prevláda egoizmus a túžba po rýchlom bohatstve. Vymývanie mozgov mládeže mýtmi o slobode a neobmedzených možnostiach bohatnutia v kapitalizme, ako i  propaganda o prenasledovaní za socializmu, náboženskej neslobode prinášajú plody u mladých ľudí, ktorí vyrastajú v prostredí chamtivosti, násilia a klamstva.

4. Pokrytectvo. Celá politická parlamentná spoločnosť prehlasuje, že boj proti korupcii je jeden z najdôležitejších bodov ich volebného programu. Napriek tomu, človek (R.Sulík) ktorý bol obvinený z preberania 5 miliónového úplatku chce dnes zostavovať novú vládu. A 11 percent voličov vôbec neruší, že predseda ich strany, vraj obyčajný človek, predal jeho firmu za 122 miliónov korún , úplne nemajetnému človeku a zároveň stratil 2 roky účtovníctva. Ľudia, ktorí majú za sebou podvody, A.Kiska, R.Sulík a I.Matovič sa dnes tlačia do pozície morálnych autorít spoločnosti. Zlodeji ktorí najviac kričia chyťte zlodejov zvyčajne najviac kradnú.

5. Akákoľvek opozícia k dnešnej oligarchii a moci nadnárodného kapitálu je lokajmi kapitálu je odsúdená ako extrémistická a nedemokratická alebo fašistická. Pritom nielen A. Kiska ale väčšina pravicových politikov podporuje fašistický režim na Ukrajine, snahu EU a USA zvrhnúť legitímne zvoleného prezidenta Sýrie a všetky imperialistické vojny.

Tieto voľby ukázali, že egoizmus sa stále viac presadzuje v našej spoločnosti. 400 000 nezamestnaných, 40 000 bezdomovcov neboli témou volieb a  netrápi tých, čo profitujú z rozpredania našej vlasti a stále väčšej závislosti Slovenska od nadnárodného kapitálu spojenej zo stále väčšou stratou suverenity.  Zlyhania spoločnosti sa prenášajú na ramená tých najslabších, ľudí, ktorí sa neprispôsobili alebo nedokázali prispôsobiť brutálnemu kapitalizmu. Naše voľby sa stávajú čoraz viac divadlom organizovaným kapitálom na upevnenie svoje moci.

- Reklama -