Blaha (SMER-SD): Vážený pán prezident, už sa konečne prebuďte

0
Ľuboš Blaha, poslanec NR SR (SMER-SD) (Autor: SITA)

Kiska si myslel, že celú svoju kauzu odpáli nafučaným vídejkom o mafiánskom štáte. Vážený pán prezident, sklamem vás – nebude to také ľahké. Táto kauza totiž nie je len o vašej osobe, ide o oveľa väčšiu vec. Anonymné informácie o vašich daňových podvodoch sú totiž bezpečnostným rizikom pre celé Slovensko. Nechtiac na to upozornil jeden z Vašich mopslíkov – novinár Tom Nicholson. Splietal konšpirácie, že diskreditačný e-mail môže pochádzať od Ruska. Jasné, štandardná paranoidná rusofóbia. Ale pozor – čo ak naozaj disponuje utajovanými materiálmi na Kisku ktorákoľvek mocnosť či cudzia tajná služba. Amerika, Rusko, Izrael, Turecko či dokonca Islamský štát a pod. Alebo hocijaký mafián, ktorý s týmto materiálnom kupčí. Ktokoľvek. Predstavte si, že majú rovnaké diskreditačné materiály o daňových podvodoch na Kisku aj za iné roky, kedy prebiehala jeho kampaň. Čo keď sa vyhrážajú prezidentovi, že ich zverejnia, ak im neurobí službu? Čo ak ho vydierajú? Čo ak Kiska privolil, pretože sa obáva o svoju politickú kariéru?

Ďalšie daňové podvody by ho mohli politicky úplne zničiť… Čo ak chce niekto nejakú protislužbu za to, že bude o ďalších Kiskových podvodoch ticho? Čo ak má Tom Nicholson pravdu a vydieraný Kiska bude posúvať utajované skutočnosti iným mocnostiam alebo robiť to, čo mu prikážu – proti záujmom Slovenska. Toto nie je sranda, pán prezident! Každý vysoký štátny úradník musí prejsť ťažkými previerkami, či nie je vydierateľný, ak chce mať prístup k utajovaným skutočnostiam. Kiska by dnes očividne neprešiel. Pretože niekto zverejnil mail o jeho daňových podvodoch, ktorý môže byť len ochutnávkou pre ďalšie maily s podobným obsahom.

Ak Kiska nezverejní komplet svoje účtovníctvo za roky 2013 a 2014, kedy viedol volebnú kampaň, tak to nie je len jeho osobná arogancia, ale je to aj bezpečnostné riziko pre tento štát. Existuje totiž závažné podozrenie, že prezidenta Slovenskej republiky môže niekto vydierať. Tu nejde o 27 000 eur. Tu ide o bezpečnosť Slovenska! Médiá môžu Kiskove škandály ututlávať, koľko chcú, no to nič nemení na fakte, že Slovensko môže byť v ohrození. Vážený pán prezident, uvedomte si konečne, že kým nevysvetlíte všetky podozrenia, ste rizikom pre tento štát! Takže šupito-presto. Už sa konečne prebuďte! A vysvetľujte! Rok po roku! Položku po položke!

- Reklama -