Blaha (SMER-SD): Sulík a Kotleba, to by bol tandem

0
Ľuboš Blaha, poslanec NR SR (SMER-SD) (Autor: SITA)

Sulík vylúčil z budúcej spolupráce iba stranu Smer. Čiže so Smerom nie, ale s fašistami od Kotlebu áno. OMG! Slovenský liberalizmus musel počas Sulíkovej tlačovky umrieť na infarkt. Umieral v strašnej agónii… Ale dobré vedieť. Konečne Sulík nahlas pomenoval alternatívu aktuálnej vláde – prosím pekne, bola by to koalícia neoliberálov, polobláznov a fašistov. Perfektné, len si to predstavte. Na poste premiéra Sulík, tragéd, z ktorého sa smeje celá Európa. Jeho zbor poradcov by viedol samozrejme kamarát Kočner.

Na úrade vlády by vial balónik, z úcty ku koaličnému partnerovi by naň možno nakreslili hakenkreuz. Minister financií by bol Matovič, aby mohol ďalej beztrestne páchať daňové podvody. Kotleba ako minister vnútra by tu veselo staval koncentračné tábory, kam by ako správny nacista posielal poslancov opozície. O ich vine by rozhodovali rozzúrené davy pred Bonaparte. Veď kto iný má rozhodovať ako ľud, nositeľ demokracie, či nie? Rezort kultúry by dali do ruky Uhríkovi a na Slovensku by neostala jediná národná kultúrna pamiatka, však nerentabilné budovy treba nechať chátrať ako prvé slovenské gymnázium v Revúcej. Ministerka sociálnych vecí Nicholsonová by invalidom durch okresala sociálne dávky, tak ako sľubovala v programe SaS. Kotlebovci by sa pri tom spokojne zalizovali v pre nich sladkej spomienke na nacistický program nútenej eutanázie zdravotne postihnutých…

No proste Sulík a Kotleba, to by bol tandem, ktorý by možno predčil aj von Papena s Hitlerom. Akurát ten Matovič nemá historický ekvivalent, pretože regulérne nepríčetní politici začali do politiky prúdiť až s príchodom OĽaNO… Ale úplne vážne: Ak ešte SaSku podporuje nejaký neprebudený liberál, môže mi vysvetliť, prečo, preboha, Sulík nevylúčil zo spolupráce náckov?!

- Reklama -