Blaha (SMER-SD): Na Slovensku je skutočne možné úplne všetko

0
Ľuboš Blaha, poslanec NR SR (SMER-SD) (Autor: SITA)

Naposledy som sa s podobným úkazom stretol v 15 rokoch, keď som mal niekoľko kamarátov pankáčov, ktorí sa pýšili prezývkami typu “Hasiaci prístroj” či “Ondatra”, ale považoval som to skôr za mládežnícky úlet. Očividne nie. Poslanec Krajniak si sám vymyslel prezývku a ešte k tomu v nej odkazuje na križiakov, ktorí majú na svedomí tri milióny ľudských obetí v mene náboženského plienenia v stredoveku. Mimoriadne inteligentná prezývka, len čo je pravda. Čo je ešte cynickejšie, tento pán Krajniak sa najnovšie rozhodol, že bude zľahčovať fašizmus tým, že si kopne do mňa, pretože som podľa neho komunista… Niečo v tom zmysle, že prečo kriminalizovať pravicového extrémistu Kotlebu, keď nekriminalizujeme ľavicového extrémistu Blahu… Rád by som pánovi “križiakovi” pripomenul, že jeho vlastná najsvätejšia autorita, pápež František, nedávno vyhlásil, že má mnohých kamarátov marxistov a váži si ich. Nič podobné nevyhlásil o fašistoch ani neonacistoch. Pápež dôvod pochopiteľne pozná, ako každý sčítaný a inteligentný človek. Marxizmus ako politická filozofia hlása oslobodenie ľudí od biedy a nerovnosti, čo určite nie je nič zlé ani nehumánne, práve naopak.

Áno, marxizmus bol zneužitý v praxi, a to treba odsúdiť. Ale za to nemôže ani Marx, ani jeho teórie. To isté, mimochodom, platí pre kresťanstvo, keďže učenie Ježiša Krista určite nemôže za to, že sa v stredoveku upaľovali bosorky, ani za to, že sa v mene križiactva (áno, Krajniak, križiactva) kolektívne vraždili ľudia. V oboch prípadoch išlo o zneužitie dobrej myšlienky.

Ale pozor! V prípade fašizmu nejde o zneužitie dobrej a humánnej myšlienky. Ide o naplnenie zvrátenej a nehumánnej myšlienky, rasistickej ideológie! Fašizmus ako ideológia nepožaduje rovnosť ani slobodu pre všetkých. Požaduje likvidáciu miliónov ľudí na základe toho, s akou farbou pokožky sa narodili. To, že tomuto dramatickému rozdielu nemusí rozumieť môj kamarát, pankáč “Hasiaci prístroj”, to by som pochopil. Ale že tento rozdiel nevidí “Posledný križiak”, ktorý má za autoritu pápeža, rešpektujúceho marxistov, to je naozaj dosť trápne. Asi tak, ako zľahčovanie fašizmu zo strany údajného kresťana. Na Slovensku je skutočne možné úplne všetko.

- Reklama -