Bašistová (SIEŤ): Mám vraj kandidovať za košickú primátorku. Nič o tom neviem

0
Alena Bašistová (Autor: Reprofoto: AB)

Počas dovolenky v Tatrách som sa dozvedela novinu. Mám vraj s podporou SMER-u kandidovať v prípadných predčasných primátorských voľbách za košickú primátorku. Nič o tom neviem, nikto so mnou ani SIETou v tejto veci nerozprával.

Tu sú moje otázky a odpovede pre denník Košice: Dnes.

Otázka:
Ak by súčasný primátor Košíc R. Raši kandidoval v roku 2017 za predsedu KSK a bol by zvolený, uchádzala by sa p.Bašistová o funkciu primátora Košíc v predčasných voľbách?

Odpoveď: 1. Nad touto otázkou som sa ešte nezamýšľala. Prioritné sú pre mňa úlohy v Národnej rade a vo výbore pre sociálne veci. Tam chcem presadiť veci v sociálnej oblasti, ktoré som mala vo svojom volebnom programe a ktoré sa stali súčasťou programového vyhlásenia vlády.
Samozrejme o to ako funguje samospráva sa zaujímam, v komunálnych voľbách som už raz kandidovala. Svoje prípadné opätovné angažovanie sa v nej, budem preto zvažovať.

Otázka: Prípadne by o tom p.Bašistová uvažovala alebo to úplne vylučuje?

Odpoveď: V politike síce nie som dlhý čas, no už som si stihla všimnúť, že práve v jej prípade platí ešte viac než inde okrídlená veta: ,,Nikdy nehovor nikdy.“

Otázka: Zúčastnila sa p. Bašistová politických rokovaní vedenia strán vládnej koalície o spoločnom kandidátovi na predsedu KSK alebo má o takýchto rokovaniach informácie? Aký je predbežný alebo konečný výsledok týchto rokovaní?

Odpoveď: Nezúčastňovala som sa týchto rokovaní ani nemám vedomosť o ich výsledku.

Z týchto mojich odpovedí a vlastných zdrojov KOŠICE:DNES skonštatoval, že ak bude Richard Raši košickým županom, ja sa budem s podporou SMERU uchádzať v predčasných voľbách za primátorku Košíc.

Nuž:
Ak denník KOŠICE:DNES mal takéto informácie prečo sa ma rovno nespýtal:
Máme informácie, že máte s podporou SMERu kandidovať v prípadných predčasných primátorských voľbách. Viete o tom? Vie o tom niekto zo SIETe?
Moja odpoveď by bola:
Neviem o tom, ani nikto zo SIETe o tom nevie. Máte nesprávne informácie.

Priatelia, dúfam, že sa tu do konca roka budeme už čo najmenej zapodievať politikou.

- Reklama -