Andrej Danko sa zúčastnil pochodu Hrdí na rodinu. SNS je proti experimentovaniu na malých deťoch, pretože aj tie majú svoje práva

0
Andrej Danko (Autor: TASR)

„Som veľmi rád, že v žijem v štáte, kde dnes na jednej strane vyjadrili názory ľudia podporujúci komunitu LGBTI a na druhej strane pochod „Hrdí na rodinu“. Som presvedčený, že to budú slobodné a demokratické vyjadrenia ľudí, tak ako sa to patrí na vyspelý, demokratický a právny štát. Slovensko je súčasťou Európskej únie, ale Slovensko ma iný postoj k tomu, čo iné členské štáty Únie alebo veľmoci považujú za prirodzené,“ povedal predseda Danko s tým, že práva maloletých detí sú pre SNS sväté.

Predseda národniarov si myslí, že ak veľvyslanci podporujú pochod LGBTI, takisto by mali podporiť aj tradičnú slovenskú rodinu. Tým by podporili ľudí, ktorí si ctia, že manželstvo je zväzok muža a ženy. „Asi mi dáte za pravdu, že neexistuje právny predpis na svete, ktorý by hovoril, že homosexualita je základné ľudské právo. Asi mi dáte za pravdu, že je tu množstvo predpisov, ktoré hovoria o právach maloletých detí. Na príklade Rakúska si Slovensko uvedomuje, že ak by sme legislatívne povýšili spolužitia dvoch mužov alebo žien na úroveň manželstva, boli by sme konfrontovaní s problematikou adopcie maloletých detí. Nechceme experimentovať na malých deťoch. Sú to problémy, ktoré priniesla moderná doba. Som presvedčený, že na Slovensku nikto kvôli svojej sexuálnej orientácii nie je obmedzovaný. Poznám množstvo ľudí, v politike, vo verejnom živote a súkromnej sfére, ktorí sa realizujú vo svojich profesiách. Je veľmi dôležité, aby ste nás podporili v tom, že Slovensko je vyspelý právny a demokratický štát, aby ste uznali, že máme svoj jasný postoj, nikoho neurážame a každého akceptujeme,“ zdôraznil predseda SNS Andrej Danko.

- Reklama -