Radikálnemu kresťanovi Kuffovi to vyšlo. Napriek stopke od Matoviča môže byť opäť v parlamente

0
Štefan Kuffa (Autor: SITA)

Do KDH mieri poslanec Národnej rady SR za OĽaNO Štefan Kuffa. Okresná rada KDH v Novom Meste nad Váhom ho nominovala na kandidátku do nadchádzajúcich parlamentných volieb. Uviedol to okresný predseda Jozef Šimko. Kuffovu nomináciu musí ešte potvrdiť krajská rada v Trenčíne.

“Poslanca Kuffu niektorí z nás poznajú viac ako dvadsať rokov, a preto sme sa rozhodli osloviť ho, aby zastupoval naše rady pre budúcoročné voľby do národnej rady. Naše stanovy nám to dovoľujú a my sme jeho nomináciu jednomyseľne podporili,” uviedol. Štefan Kuffa sa tak stáva už druhým poslancom NR SR, ktorý po Alojzovi Hlinovi opúšťa Igora Matoviča a prechádza do KDH plus, “politickej alternatívy,” ktorú koncom minulého roka predstavil predseda strany Ján Figeľ.

Ak by KDH Kuffu na kandidátke potvrdilo, mal by veľkú šancu sa dostať opätovne do Národnej rady SR. V roku 2012 totiž získal vyše 23-tisíc preferenčných hlasov, čo ho v OĽaNO vytiahlo na piate miesto. “Nominácia ma potešila. Pán Matovič mi dal jasne najavo, že so mnou nepočíta a aj keď ma vždy rád nazýva svätým mužom, hneď druhým dychom rád dodáva, že som pre neho a pre politiku nepoužiteľný,” reagoval Kuffa, ktorý pôsobí v kontrolnom výbore na činnosť SIS a vo Výbore NR SR pre zdravotníctvo. V civilnom živote riadi hospic v Ľubici pri Kežmarku.

- Reklama -