Premiér sa na tému migrantov vyjadruje, akoby to neboli ani ľudia, hovorí o Robertovi Ficovi podpredsedníčka strany Most-Híd Lucia Žitňanská

0
Lucia Žitňanská, podpredsedníčka strany Most-Híd (Autor: SITA)

Podľa Lucie Žitňanskej sa premiér svojimi tvrdými vyjadreniami voči utečencom snaží prebiť fakt, že na Slovensko dočasne príde 500 migrantov z Rakúska. Premiér Fico sa navyše vyjadril, že chce osobne chodiť do utečeneckých táborov v Grécku a Taliansku a vyberať tam vhodných sýrskych kresťanov, ktorých by sme na Slovensku mohli prijať. Takéto vyjadrenia z úst premiéra považuje podpredsedníčka strany Most-Híd za absolútne nevhodné.

Sám premiér podľa Žitňanskej ešte nedávno tvrdil, že rozhodujúce je rozlišovať medzi ekonomickými migrantmi a tými, ktorí utekajú pred vojnovými konfliktmi. „Premiér sa na tému migrantov vyjadruje, akoby to neboli ani ľudia. Nehovoriac o tom, že diskriminačný prístup na základe vierovyznania je neprijateľný,“ uviedla Lucia Žitňanská. Deliť utečencov na základe toho, aké náboženstvo vyznávajú, nie je podľa Žitňanskej správne.

Gabčíkovo sa už chystá na príchod migrantov

Tvrdé vyhlásenia predsedu vlády Roberta Fica o tom, že na Slovensko príjmeme len stovku migrantov a ešte si z nich aj sami vyberieme, nemenia nič na tom, že z Rakúska k nám príde 500 utečencov. Tí čakajú u našich západných susedov na vybavenie azylových žiadostí, ale rakúske utečenecké tábory sú preplnené. Preto podľa dohody presunú týchto azylantov do Gabčíkova, kde sa proti tomuto kroku vlády rozhoreli protesty už v polovici júla. „Namiesto toho, aby vláda komunikovala s občanmi, a predovšetkým s obyvateľmi Gabčíkova, v snahe rozptýliť ich obavy z príchodu päťsto imigrantov, ktorých dočasne príjmeme na základe dohody s Rakúskom, svojimi vyhláseniami Robert Fico len naďalej stupňuje obavy z ich neprispôsobivosti,“ uzatvára Lucia Žitňanská.

Celé stanovisko Lucie Žitňanskej si môžete prečítať TU

- Reklama -