Pre Sieť Radoslava Procházku sa predvolebná kampaň predražuje už na jej začiatku. Strana banke dlží už takmer 2 milióny eur

0
Podpredseda strany Sieť Andrej Hrnčiar, predseda strany Sieť Radoslav Procházka a bývalý podpredseda strany Sieť Miroslav Beblavý (Autor: SITA)

Za celú sumu pritom ručí len predseda a zakladateľ strany Sieť Radoslav Procházka, ktorý dal banke súhlas, aby informácie o pôžičke zverejnila. Ako píše Denník N, Procházka ručil pri schvaľovaní prvej pôžičky v roku 2014 svojimi pozemkami v Bátorových Kosihoch a Vyšnej Boci. Fio banka požičala Procházkovi ďalší milión po analýze volebných preferencií.

Sieti sa kampaň zatiaľ vypláca

Faktom je, že Sieť vrazila do propagácie a politickej reklamy tento rok už viac ako 200-tisíc eur. Po celom Slovensku je za túto sumu rozmiestnených takmer 1900 bilbordov a stovky menších reklám, ktoré lákajú voličov. Procházkovej strane aj vďaka tomu rastú preferencie. Júlový prieskum agentúry Phoenix Research ukázal, že ak by boli voľby teraz, Sieť by získala 11,1 percenta hlasov. Ak sa prieskumy naplnia, môže Sieť od štátu po voľbách získať až 7 miliónov eur.

Pribúda kritikov financovania Siete

So zväčšujúcim sa rozpočtom na predvolebnú kampaň rastie aj obozretnosť politických súperov. Na adresu Procházku sa v uplynulých mesiacoch za obrovské sumy, ktoré do predvolebnej kampane vrazila jeho strana, valí kritika zo všetkých strán. Napríklad Igor Matovič z OĽaNO vyzýval Sieť na stransparentnenie účtov určených na kampaň a dokonca ponúkol Procházkovi bezúročnú pôžičku z vlastných prostriedkov. Údajne len preto, aby ho zachránil pred oligarchami a finančnými skupinami, ktoré podľa Matoviča financujú Sieť.

Celý článok si môžete prečítať TU

- Reklama -