Najaktívnejším poslancom Smeru v predkladaní zákonov je Brixi. Až 19 smerákov nepredložilo nič

0
Poslanec Smeru Otto Brixi (Autor: SITA)

Napriek tomu, že je vládny poslanec, so všetkými návrhmi nepochodil. Zákonodarný zbor mu ich schválil 13. „Som veľmi rád, že mi darí v parlamente predkladať také zákony, ktoré pozitívnym spôsobom ovplyvňujú životy ľudí na Slovensku a pomáhajú napĺňať sociálny rozmer nielen súčasnej slovenskej vlády, ale aj parlamentu. Nováčikovská parlamentná daň si vypýtala, že nie všetky legislatívne nápady či iniciatívy dua Brixi a Martvoň boli prijaté,“ povedal Brixi s tým, že je to však motivujúci faktor do budúcna, aby tých pozitívnych zmien v našej krajine mohlo byt ešte omnoho viac. Brixi vo svojej aktivite a snahe poľaviť nechce. „Ak bude možnosť, chcem ju naopak posunúť v prospech občanov ešte na vyšší level,” vyhlásil.

Druhým najaktívnejším poslancom v predkladaní legislatívnych návrhov je Anton Martvoň. Ten predložil do parlamentu 17 návrhov, z ktorých mu prešlo 10. „Do parlamentu som prišiel s úmyslom pracovať pre ľudí a súčasťou toho je aj legislatívna činnosť, ktorá môže pomáhať ľuďom. Som rád, že Smer mi nechal priestor na legislatívnu prácu a tým aj na pomoc ľuďom, čo reálne v praxi pomáha,“ povedal Martvoň.

Prvú trojicu najaktívnejších poslancov Smeru-SD uzatvára Richard Raši, ktorý sa ako navrhovateľ podpísal pod jedenásť noriem, schválených bolo osem. Brixi s Martvoňom a Rašim viacero návrhov predložili spoločne. Naopak 19 poslancov Smeru-SD neprišlo v tomto volebnom období do parlamentu s vlastným návrhom.

- Reklama -