Malé strany s národnou orientáciou sa rozhodli pre spojenectvo v nadchádzajúcich voľbách. V akom zložení zabojujú o hlasy voličov, rozhodnú už čoskoro

0
Milan Urbáni, predseda Strany moderného Slovenska (SMS) (Autor: SITA)

„Zároveň však rokujeme ešte s ďalšími stranami o ich pristúpení k Národnej koalícii,“ uviedol. Národná koalícia podľa neho začala aj s prípravou programu. „V súčasnosti na ňom pracujú krajskí predsedovia. Neskôr ich podnety zozbierame a pripravíme predvolebný program,“ uviedol.

Urbáni verí v úspech

Cieľom strán Národnej koalície v parlamentných voľbách, ktoré majú byť v posledný februárový víkend 2016, dostať sa do Národnej rady SR. Urbáni verí v úspech. „Iné strany sa stále drobia. My dokazujeme, že vieme spolupracovať a spájať sa. Voliči už nechcú ďalšie drobenie politickej scény,“ konštatoval. Cieľom Národnej koalície je integrovať národne orientované stredové a stredoľavicové strany. „Spájame menšie strany, ktoré majú národnú orientáciu. V komunálnych voľbách naše strany dosiahli v súčte porovnateľné výsledky ako Slovenská národná strana,“ upozornil Urbáni.

SMS, HZD aj SDS zakladali bývalí členovia už zaniknutého Hnutia za demokratické Slovensko (HZDS). Predsedom HZD je Jozef Grapa a predsedom SDS je Sergej Kozlík. Stranu Národ a spravodlivosť vedie Anna Belousovová, ktorá pôsobila kedysi v SNS.
 

- Reklama -