Ficov kabinet oberá študentov o peniaze. Socialistická vláda by nemala trestať študentov, ktorí si chcú na štúdium sami zarobiť, vyhlásil Moravčík z KDH

0
Miloš Moravčík, podpredseda KDH (Autor: SITA)

KDH preto navrhuje, aby sa zárobkový limit zdvojnásobil počas letných prázdnin. Znamenalo by to, že študenti by si na letných brigádach mohli zarobiť nie 200 eur mesačne, ale 400 eur. A to bez toho, že by im na ne siahol štát. „Tiež by bolo potrebné zdvojnásobiť počet hodín, ktoré študenti môžu počas prázdnin odrobiť.

Bežne je to 20 hodín týždenne, počas júla a augusta by to malo byť 40 hodín týždenne. Bolo by to fér, pretože kedy inokedy si majú študenti zarobiť, keď nie cez školské prázdniny,“ povedal podpredseda kresťanských demokratov.

Vláda by nemala študentov trestať

Takéto opatrenie považuje KDH za solidárne. „Totiž nie všetci rodičia si môžu dovoliť hradiť deťom celé výdavky na štúdium. Náklady navyše každý rok rastú, čo spôsobuje problémy mnohým rodinám. Vláda by nemala trestať študentov, ktorí si chcú na štúdium sami zarobiť. Naopak, mala by im na to vytvoriť podmienky, nech zmysluplne využijú leto a získajú aj cennú prax,“ vyhlásil Moravčík.
 

- Reklama -