Béla Bugár chce alternatívu troch strán, ale ako sám vraví, musí byť trpezlivý

0
Béla Bugár (MOST - HÍD) (Autor: SITA)

„My sme takýto signál vyslali na republikovej rade. S predsedami oboch strán som sa stretol. Odvtedy čakám, že aspoň jeden z nich povie, že toto je naozaj cesta. Asi však budem musieť byť trpezlivejší. Pokiaľ títo dvaja predsedovia nenaznačia, že po voľbách sme pripravení spolupracovať a ukážeme ľuďom, že vieme vymeniť súčasnú garnitúru, bude to zlé,“ vyhlásil Bugár.

Politika podľa Bugára nie je o tom, kto koho má rád. „Potom by nikdy nevzniklo žiadne vládne zoskupenie. Dôležité je, či vieme zmeniť to, čo je zlé. Vidíme predsa, že vymožiteľnosť práva je zlá. Za vlády jednej strany sa rozhodovanie súdov predĺžilo. Zákony neplatia rovnako pre každého. Ak chceme zmenu, tak musíme hľadať kompromisy,“ vyhlásil Bugár.

Podľa predsedu strany Most-Híd je politika umením kompromisov. Bugár si navyše myslí, že Radoslav Procházka zo Siete dokáže zaujať ľudí, ale podľa neho sa musí naučiť spolupracovať s ostatnými. Jediná možnosť dohodnúť troj koalíciu ešte pred voľbami je podľa Bugára na jeseň. „Pretože to nestačí povedať len raz. To budeme musieť komunikovať neustále. Poslednou možnosťou, aby sme ľuďom naznačili, že je tu alternatíva, je jeseň. V januári tomu už nikto nebude veriť,“ dodal predseda strany Most-Híd.

- Reklama -