Andrej Danko: Grécka tragikomédia uráža a unavuje Slovensko

0
Andrej Danko, Predseda SNS (Autor: SITA)

Ako píše Andrej Danko na stránkach SNS, za kroky gréckej vlády a jej predchodcov budú teraz musieť platiť Gréci. Práve na bežných ľudí dopadajú hospodárske reformy a šetriace opatrenia najviac. Podľa Danka grécka vláda a médiá zneužívajú situáciu najchudobnejších Grékov, aby hodili zodpovednosť za vzniknutú situáciu na medzinárodných veriteľov a sami si pritom užívali luxusný život.

Podľa Andreja Danka sa najnovšou dohodou medzi EÚ a Gréckom len predĺži grécka agónia, pretože Atény nemajú šancu splatiť dlh, ak si budú neustále do nekonečna požičiavať ďalšie a ďalšie peniaze. Danko na stránkach SNS uviedol, že ak bude pokračovať mechanizmus úverovej pomoci a Grécko nevystúpi z eurozóny, ohrozí to nakoniec aj stabilitu celej Európskej únie.

„Slovensko je zo strany Bruselu často chválené za to, ako si plní všetky podmienky solidarity, či ako dokáže udržať verejný dlh. Ale Slovensko je pritom stále chudobným bratom v Európe, ktorý dotuje svojich bohatších príbuzných. Toto musí skončiť! Slováci sa konečne musia naučiť pozerať sami na seba a obhajovať svoje záujmy, tak, ako to robia iné štáty EÚ i ako to robí Grécko!” dodáva na záver svojho komentára predseda SNS Andrej Danko.

Celý článok si môžete prečítať TU

- Reklama -