VIDEO Biznis s mŕtvolkami detí šokuje europarlament. Unikla tajná nahrávka

0
Zľava: Lila Rose, zakladateľka americkej neziskovej organizácie Live Action a Miroslav Mikolášik, europoslanec (EĽS/KDH) (Autor: Archív: M.M.)

Mikolášika pobúrili zverejnené nahrávky skrytej kamery, v ktorých zástupcovia celosvetovej organizácie Plánované rodičovstvo priznávajú predaj orgánov nenarodených detí po vykonaní potratu výskumným biotechnologickým laboratóriám s cieľom rozšíriť zdroje svojich príjmov. „Zamestnanci tejto najväčšej siete interrupčných kliník na nahrávkach otvorene hovoria, že sú ochotní prispôsobiť postup zákroku a termín potratu podľa požiadaviek zákazníkov,“ pripomína Mikolášik.

Komisia mlčí

Slovenský europoslanec hneď po prevalení škandálu žiadal Európsku komisiu o zastavenie významnej finančnej podpory pre Medzinárodnú federáciu Plánovaného rodičovstva (IPPF) z verejných európskych zdrojov a jasnú reakciu na zverejnené skutočnosti. „Mrzí ma, že ani tri mesiace čakania na odpoveď nestačili, aby komisia zaujala vlastné kompetentné  stanovisko, ale v odpovedi na moje konkrétne otázky len zreprodukovala vyhlásenia z nelegálnej činnosti podozrivej organizácie Plánované rodičovstvo,“ informuje Mikolášik, ktorý v EP pôsobí ako predseda Pracovnej skupiny európskych ľudovcov pre bioetiku a ľudskú dôstojnosť.

Veda bez morálky nevedie nikam

„Ide o nepochopiteľné strkanie hlavy do piesku, keď je ľudská dôstojnosť pošliapavaná. A to napriek tomu, že  história nám už mnohokrát ukázala, že na víťazstvo zla stačí mlčanie ostatných. Práve starý kontinent s tým má pritom nie tak dávnu tragickú skúsenosť, ktorá by nám mala stále pripomínať, že veda bez morálky nevedie nikam,“ vyjadril sa europoslanec.

Kam idú peniaze európskych daňových poplatníkov?

V diskusii, nad ktorou okrem slovenského europoslanca prevzala záštitu aj trojica ďalších poslancov z frakcie európskych ľudovcov (Michaela Šojdrová, Alojz Peterle a Marijana Petir), vystúpila aj zakladateľka americkej neziskovej organizácie Live Action Lila Rose. Tá prezentovala svoje zistenia o zariadeniach Plánovaného rodičovstva, podľa ktorých je napriek ročnému rozpočtu organizácie takmer 110 miliónov eur mnoho žien vystavených na niektorých jej klinikách počas zákrokov nehygienickým podmienkam, čo viaceré stálo život. „O to viac by komisia mala zvážiť, kam posiela peniaze európskych daňových poplatníkov,“ upozornila Rose.

Nahrávka skrytej kamery šokovala

Škandalózne video, ktoré uniklo na verejnosť pred tromi mesiacmi, zachytáva riaditeľku lekárskej služby Deborah Nucatola z Medzinárodnej federácie plánovaného rodičovstva, ako ponúka  na predaj časti tela potratených detí. Lekárka priznala, že je pre ňu dôležité dostať z nenarodeného dieťaťa neporušené časti tela.

Únia nemôže pred zločinom zatvárať oči

K problematike predaja orgánov potratených detí sa pred časom vyjadroval v pléne EP aj europoslanec Branislav Škripek (OĽaNO/ECR). „Obchod s orgánmi potratených detí je absolútne neprijateľný. Nedávno odhalené škandalózne praktiky medzinárodnej organizácie Plánovaného rodičovstva musia byť riadne vyšetrené,“ vyjadril sa europoslanec.

Škripek tiež zdôraznil, že kým sa tento škandál nevyrieši, požaduje pozastavenie akejkoľvek finančnej podpory zo strany EÚ tejto organizácii. „Európska únia ako strážca hodnôt a ochranca ľudských práv predsa nemôže pred takýmto zločinom zatvárať oči,“ vyhlásil.

Prejav europoslanca Branislava Škripeka. (Zdroj: YouTube.com)

- Reklama -