Prielomom v podnikaní v rámci Európskej únie budú podľa europoslanca Ivana Štefanca takzvané jednoosobové firmy

0
Budova Európskeho parlamentu v Bruseli (Autor: SITA)

Tieňovým spravodajcom návrhu bol za Európsku ľudovú stranu slovenský europoslanec Ivan Štefanec (KDH). „Čoraz väčšiu úlohu v ekonomike hrajú start-upové firmy, pre ktoré je podstatné to, aby svoj produkt alebo službu dokázali na trh dostať čo najrýchlejšie a za čo najmenšie náklady,“ uviedol Štefanec. Slovenský europoslanec pripomenul, že každý členský štát EÚ mal doposiaľ vlastný systém, podľa ktorého sa riadilo zakladanie firiem. Postupy však boli vo viacerých krajinách zdĺhavé a finančne príliš náročné.

Podľa Ivana Štefanca legislatívna úprava otvorí cestu pre jednoduchšie, dostupnejšie a otvorenejšie podnikanie v rámci členských krajín európskej dvadsaťosmičky. Slovenský europoslanec dodáva, že nová európska legislatíva umožní aj študentom, ktorí majú dobré nápady, aby si založili vlastné firmy a podnikali na európskom trhu s vyše 500 miliónmi obyvateľov.

Návrh na vytvorenie jednoosobových spoločností s ručením obmedzeným musí ešte na jeseň odsúhlasiť Výbor Európskeho parlamentu pre právne veci. Až potom budú môcť o návrhu hlasovať všetci europoslanci. Ivan Štefanec vyjadril nádej, že najneskôr do konca tohto roka bude návrh v europarlamente dokončený.

Celý článok si môžete prečítať TU

- Reklama -