SMER-SD si po voľbách môže vyberať. S ktorými stranami majú sociálni demokrati šancu na opätovné vládnutie? Budú to národniari, kádeháci či dokonca komunisti?

0
Robert Fico, predseda vlády SR (Autor: SITA)

Predstavme si, že je deň po parlamentných voľbách. S najväčšou pravdepodobnosťou je jasným víťazom volieb strana SMER-SD. Ktorá zo súčasných politických strán, či už parlamentných alebo mimoparlamentných, by si vedela so sociálnymi demokratmi predstaviť uzavretie povolebného manželstva? Alebo otázku môžeme aj otočiť. S ktorými politickými stranami by si vedeli „smeráci“ predstaviť štvorročné vládnutie?

Procházka a Bugár zatiaľ Ficovi definitívne NIE nepovedali

Televízia SME uviedla, že „najčastejšie sa skloňuje koalícia SMER-u s mimoparlamentnou Slovenskou národnou stranou (SNS). Pravdou však je, že spoluprácu s Robertom Ficom pár mesiacov pred voľbami už definitívne neodmietajú ani iní. Bez jasného NIE ostávajú Most-Híd či Sieť. V KDH sa zase odpovede na túto otázku rôznia“.


 

V hre sú aj komunisti

Líder SMER-u zostáva vo vyjadreniach o potenciálnych koaličných partneroch zdržanlivý. Zato jeho stranícky kolega Blaha sa tento týždeň vyjadril, že by sa mu najviac zo všetkých strán páčila spolupráca s komunistami.

Viac sa dozviete vo videu TU

- Reklama -