Matovič presviedča Radičovú, aby sa vrátila späť do politiky. Čo na to hovorí expremiérka?

0
Igor Matovič ponúka pôžičku 3 milióny eur Radoslavovi Procházkovi (Autor: ReproFoto: ta3.com)

Matovič chce mať na kandidátke „súdržný tím dobrých a čestných ľudí“. Okrem iných si spomenul aj na bývalú predsedníčku vlády Ivetu Radičovú. Expremiérku by si želal vidieť v kresle líderky koalície OĽaNO-NOVA. Radičová údajne jeho ponuku odmieta.

Dá sa Radičová zlomiť?

Ivetu Radičovú sa líder obyčajných ľudí pokúša presvedčiť, „tak ako mnohí iní ľudia, ktorí ju majú radi“. Bývalá predsedníčka vlády mu však odpovedá presne to isté, čo médiám. Radičová sa v minulosti už niekoľkokrát vyjadrila, že nepočíta s návratom do politiky. Šéf OĽaNO si ale chce Radičovú získať tvrdením, že ´dobrí ľudia by jej návrat veľmi privítali a vôbec by nehľadeli na to, že vravela, že späť sa nechystá´,” píše portál Konzervativnyvyber.sk.

Matovič chce vyčistiť zažratú špinu

Hnutie sa pokúša získať nových ľudí do politiky aj pomocou bilbordovej kampane s heslom „Zlo zvíťazí, ak dobrí ľudia neurobia nič“. Matovič tvrdí, že bez činov a so sklonenou hlavou sa nedá bojovať so zlom. „Chceme aj takto ľudí vyzvať, aby sa nebáli aktívne vstúpiť do politiky a pomohli nám ju od zažratej špiny vyčistiť,” vysvetlil Matovič.


 

- Reklama -