Kaník vracia úder. Frešo si vymýšľa a zakrýva tým svoju nemohúcnosť

0
Ľudovít Kaník (Autor: SITA)

Ako dnes povedal Kaníkv reakcii na Frešove vyjadrenia, dlhodobo a otvorene presadzuje potrebu širšej koalície pravicových strán: SaS, OĽaNO, NOVA, OKS, DS-SDKÚ, čo je väčšina členov SDKÚ-DS a mnoho ďalších sympatizantov, no bez Freša v čele, s ktorým okrem pár zaviazaných funkcionárov už nikto nechce nič mať. K tejto koalícii sa podľa neho môžu pridať prípadne ďalšie strany. „Robím to, čo by mal robiť predseda strany, keby mal pocit zodpovednosti k svojim voličom a členom. Nerobím to pre svoju osobu, ale pre všetkých, ktorí sú sklamaní a znechutení Frešovou politikou a jeho krokmi. Robím to pre tých, ktorí sú v strane pre hodnoty, ktoré SDKÚ-DS presadzovala a na ktorých v minulosti stála,“ vyhlásil Kaník.

Kaník zároveň zdôraznil, že to robí pre to, aby spojením strán vzniklo silné zoskupenie, ktoré môže byť alternatívou pre pravicového voliča. „Rozdrobené pravicové strany tou alternatívou totiž nie sú, ale spojením v koalícii by mohli byť,“ uviedol. Demokratická skupina – SDKÚ má podľa Kaníka viac podporovateľov, ako je súčasný reálny počet členov Frešovej SDKÚ a mnohonásobne viac, ako je pár zaviazaných funkcionárov a Frešových zamestnancov zo župy, ktorí mu ešte stále držia chrbát.

Prebehlík Kaník?

Podľa predsedu SDKÚ-DS Pavla Freša je na Ľudovítovi Kaníkovi, za ktorú stranu chce kandidovať v budúcoročných voľbách. Ako dnes povedal Frešo pre agentúru SITA, ľudia majú veľmi málo pochopenia, že sa Kaník ako jednotlivec uchádza o viacero strán. Hovorí sa podľa neho o SaS a OĽaNO. Frešo zároveň pripomenul, že Kaník nezískal pre svoje aktivity podporu ani jednej krajskej organizácie. Kaník na jar založil v SDKÚ-DS frakciu, ktorú nazval Demokratická skupina. Poslanec Kaník vznik platformy oznámil v máji. Podľa neho sa k nej prihlásil aj europoslanec Eduard Kukan. Platforma vznikla preto, že sa chcela dištancovať od konania Pavla Freša. Kaník bol donedávna členom prezídia strany a predsedom jej rozpočtového výboru, pre nesúhlas s nomináciou Karola Mitríka na predsedu NKÚ sa však straníckych funkcií vzdal.

- Reklama -