François Hollande: Jedna mena, jedna vláda. Europoslanec Nigel Farage tento návrh ostro kritizuje

0
Francois Hollande, francúzsky prezident (Autor: SITA)

Francúzsky prezident François Hollande vyhlásil, že štáty sa stali členmi menovej únie, pretože tým sledujú svoje záujmy. Vyjadril sa, že tieto krajiny si zaslúžia posilnenie organizačnej štruktúry. „Čo nás ohrozuje, nie je prebytok Európy, ale jej nedostatok,“ vyhlásil François Hollande.

Hollande nemá žiadnu fantáziu ani predvídavosť

Líder Strany nezávislosti Spojeného kráľovstva (UKIP), europoslanec a spolupredseda frakcie Európa slobody a priamej demokracie (EFDD) v Európskom parlamente Nigel Farage Hollandovi poriadne naložil. „Je to zúfalý pokus udržať pohromade rozpadajúcu sa eurozónu,“ vyjadril sa pre britský portál Express.co.uk Farage. Vo svojej kritike pokračoval so slovami, že „prezident Hollande, tak ako mnohí eurolídri, nemá žiadnu fantáziu ani predvídavosť“. Farage zdôraznil, že z chýb v rámci eurozóny sa lídri majú radšej poučiť, než ich neustále dookola opakovať.

Destabilizácia Európy

Členovia eurozóny dnes tvoria skôr neformálnu skupinu, v ktorej je každá krajina zastúpená ministrom financií. Šéfom Euroskupiny je holandský minister financií Jeroen Dijsselbloem. Socialistický prezident Hollande vyzval ľudí po celom kontinente, aby obnovili svoju vieru v európsky projekt. Reagoval tak na krízu v Grécku a s ňou spojenú hrozbu podkopania stability v regióne.

Celý text si v anglickom jazyku môžete prečítať TU

- Reklama -