Europoslanec Škripek chce bojovať proti nahým telám v médiách. Nechcem, aby boli slovenské deti nútené pozerať sa na erotický obsah. Samozrejme, kto chce erotické veci, nech si ich vyhľadá, vyhlásil Škripek

0
Vpravo: Branislav Škripek, europoslanec (OĽaNO/frakcia Európskych konzervatívcov a reformistov (ECPM) (Autor: SITA)

Návrh zákona bude upravovať zobrazovanie nahoty v tlači. Pokiaľ bude na titulných stranách, či vo vnútri nevhodný obsah pre deti, tlač bude musieť byť označená ako erotická. A následne nebude môcť byť vystavená vo výkladoch stánkov či obchodov. „Za výchovu svojich detí sú v prvom rade zodpovední rodičia. Preto nechcem, aby boli slovenské deti nútené pozerať sa na erotický obsah. Samozrejme, kto chce erotické veci, nech si ich vyhľadá, je to jeho slobodná voľba. Ale nech to nie je v našom spoločnom verejnom priestore, pred zrakmi detí a mladých, a tých, ktorým to vadí,” zdôraznil Branislav Škripek.

Na uliciach nevidíme nahých ľudí

Podľa europoslanca v našej krajine máme slobodu. „Platí to aj v obliekaní. Naša kultúra nám neprikazuje, čo si máme obliecť a čo nie. Máme slobodu výberu,” vysvetľuje Škripek. Zdôrazňuje však nutnosť zodpovednosti. „Sloboda prináša aj zodpovednosť. A preto na uliciach nevidíme nahých ľudí. Prečo však dovolíme, aby sme mali takto zobrazených ľudí v denníkoch a v mediálnom priestore, ktorý je rovnako verejný ako ulica,” pýta sa Škripek.

Škripekova poslanecká iniciatíva nevyšla

Škripek vo februári 2013 ešte ako poslanec NR SR neuspel v parlamente s novelou zákona o ochrane mravnosti detí a mládeže. Sľúbil však, že nepoľaví v snahe o reguláciu erotickej tlače. Podľa návrhu by sa v dennej tlači a v periodikách, ktoré nie sú označené ako erotické, nemali vyskytovať zobrazenia nahého ľudského tela, aby tak nedochádzalo k jeho obscénnemu neúctivému zobrazovaniu. Poslanec chcel, aby periodiká, kde sa takéto zábery nachádzajú, boli označené ako „erotické“.

- Reklama -