Pozor! Rakúsko otvára hranice, ale hraničné kontroly a povinná karanténa pri vstupe na Slovensko naďalej platia

0
Na snímke predseda vlády SR Igor Matovič (OĽaNO) (Autor: TASR)

 “Hoci Rakúsko od 17. 5. 2020 otvára hranice so Slovenskou republikou, neznamená to, že rovnaké pravidlá platia aj pri vstupe na naše územie. V tomto prípade je potrebné riadiť sa opatreniami stanovenými v SR. Pre osoby prichádzajúce na Slovensko stále platí povinnosť štátnej karantény, pričom pre niektoré skupiny ľudí platia výnimky za jasne stanovených pravidiel,” uviedli z úradu vlády.

Pre slovenských občanov platia podľa tlačového odboru pri prekročení hraníc do Rakúska všetky ostatné opatrenia. “Napríklad negatívny test na ochorenie COVID-19 nie starší ako štyri dni alebo 14-dňová povinná domáca karanténa okrem presne daných výnimiek,” napísali z odboru s tým, že tieto opatrenia budú policajné hliadky v Rakúsku námatkovo kontrolovať.

Tlačový odbor informoval, že od nedele ruší Rakúsko systematické kontroly zo svojej strany na tzv. vnútorných hraniciach so Švajčiarskom, Lichtenštajnskom, Nemeckom, Českou republikou, Slovenskom a Maďarskom. Kontroly s Talianskom a Slovinskom zostávajú zachované.

- Reklama -