Bratislava: Daňové výmery z dani z nehnuteľností pošle mesto obyčajnou poštou

0
Na snímke primátor Bratislavy Matúš Vallo (Autor: TASR)

Týmto krokom chce samospráva eliminovať riziko a zabrániť tomu, aby sa daňovník musel stretnúť s doručovateľom, prípadne si musel rozhodnutie o dani vyzdvihnúť na pošte. Za štandardných okolností sú daňové výmery doručované do vlastných rúk, v prípade hlavného mesta sa to týka približne 200.000 daňovníkoch-fyzických osôb. “Z ktorých len približne 8000 má zriadenú elektronickú schránku,” poznamenal Bubla.

Magistrát zároveň pripomína, že naďalej platí zámer mesta, aby splatnosť dane z nehnuteľností bola pre všetkých občanov a živnostníkov automaticky rozdelená na tri splátky. “V prípade, ak niekto bude mať záujem zaplatiť splátku naraz, táto možnosť zostane zachovaná,” podotkol Bubla.

Zaplatenie dane z nehnuteľností, respektíve jej prvej splátky bude správca dane kontrolovať koncom júna. Ak sumu daňovník do tohto termínu neuhradí, rozhodnutie dostane opätovne, avšak už doporučene do vlastných rúk. Splatnosť druhej splátky dane z nehnuteľností je nastavená na 30. septembra a tretej splátky 30. novembra.

Hlavné mesto deklaruje, že tento rok bude opravovať viac ciest, chodníkov a verejných priestorov, opraviť plánuje tiež 45 kilometrov jazdných pruhov ciest. Chce tiež zrealizovať ďalších viac ako 30 projektov pre skvalitnenie verejného priestoru. Zoznam má byť priebežne aktualizovaný na stránke www.bratislava2020.sk, aj spolu s odpočtom ich plnenia.

- Reklama -