Vyhlásenie strany SaS po mimoriadnej schôdzi NR SR na vyslovenie nedôvery ministrovi práce Richterovi

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

„Táto vládna koalícia nemá žiadne zásadné spory, ktoré by vyplývali z odlišných ideológií alebo z odlišných návrhov riešení sociálnych a ekonomických problémov občanov. Občania sú na poslednom mieste. Na prvom sú kšefty, rozkrádanie verejného majetku a deľba koristi,“ uviedli predseda SaS Richard Sulík, podpredsedovia strany Ľubomír Galko a Jana Kiššová, predsedníčka poslaneckého klubu Natália Blahová a podpredsedníčka parlamentu Lucia Ďuriš Nicholsonová.

Idylka vládnej koalície sa podľa SaS náhle zrútila, keď z rozdeľovania eurofondov na vedu a výskum boli vyňaté vysoké školy, Slovenská akadémia vied a keď následne vyplávali na povrch otrasné skutočnosti o prideľovaní miliónov eur schránkovým firmám, ktoré o vedu a výskum ani nezavadili. Korupčná povesť strán Smer-SD a SNS sa tak naplnila ďalšími reálnymi faktami.

„Na Slovensku dnes vládne korupčná koalícia. Ale nachádza sa v podstatne horšej kondícii ako pred niekoľkými týždňami. Bola odhalená a demaskovaná. Veríme, že tieto posledné týždne občanom otvorili oči a schyľuje sa k jej porážke,“ povedal predseda SaS Richard Sulík.

„Ubezpečujeme občanov, že my, v strane SaS, urobíme všetko preto, aby sa jej ničivý vplyv na Slovensko v maximálne možnej miere oslabil. Na výmenu tejto vlády a očistu spoločnosti od rozkrádania a korupcie sme pripravení,“ uzatvárajú liberáli.

Richard Sulík, predseda SaS
Ľubomír Galko, podpredseda SaS
Jana Kiššová, podpredsedníčka SaS
Natália Blahová, predsedníčka poslaneckého klubu SaS
Lucia Ďuriš Nicholsonová, podpredsedníčka parlamentu za SaS

- Reklama -