SaS: Odpoveď piatich kandidátov kandidátovi na predsedu BBSK J. Lunterovi

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

Vážený pán Lunter,

ďakujeme Vám za zaslanie ponuky podieľať sa na Vami zadanom prieskume voličských preferencií a tiež upozornenie o termíne jej ukončenia (13. septembra do 12:00).

V sobotu 9. septembra sa uskutočnil prvý okrúhly stôl kandidátov na župana BBSK, ktorí o tento formát diskusie doposiaľ prejavili záujem

Jedným z dôležitých bodov programu bola aj diskusia o spoločnom prieskume. Všetci zúčastnení oň prejavili záujem a zhodli sa na tom, že to bude užitočný nástroj na hľadanie spoločného – najvhodnejšieho kandidáta, ktorý by bol schopný uspieť vo Voľbách do VÚC (4. 11. 2017) tak, ako to od nás dlhodobo očakáva verejnosť nielen v našom kraji.

Súčasťou tejto diskusie bolo aj špecifikovanie agentúry, resp. agentúr, počtu a typu kladených otázok, ale aj termínu, kedy sa má tento prieskum zrealizovať.

Zhodli sme sa na tom, že ideálnou verziou by bol prieskum viacerých agentúr, prípadne zahraničnej agentúry. Že otázky musia zahŕňať okrem prvej voľby aj voľbu sekundárnu, ktorá vernejšie odhalí zmysluplnosť vzájomného vzdávania sa v prospech iných kandidátov.Zhodli sme sa tiež, že vzhľadom na § 141 ods. 4 zákona č. 180/2014 Z. z. o podmienkach volebného práva „kandidáti, ktorí sa vzdali po zaregistrovaní zostávajú so svojimi údajmi na hlasovacom lístku. Pri prideľovaní mandátov sa na nich neprihliada“ nie je dôvod tento proces zásadne urýchľovať.

O to viac by všetci zúčastnení ocenili, ak by ste prijali pozvanie na ďalší z plánovaných okrúhlych stolov, aby sme Vaše zámery, okrem iného aj v oblasti prieskumov, mohli prediskutovať osobne. V ideálnom prípade sa nám tak do budúcna podarí postupovať vo vzájomnom konsenze a zároveň tak odbúrať napätie, ktoré sa prirodzene stupňuje s blížiacim sa termínom volieb.

S úctou

Viliam Baňák, kandidát strany Jednota-ľavicová strana Slovenska
Pavel Greksa, nezávislý kandidát
Igor Kašper, nezávislý kandidát
Martin Klus, spoločný kandidát strán SaS, OĽANO, NOVA, OKS, KDH
Stanislav Mičev, nezávislý kandidát

- Reklama -