štvrtok, 28 marca, 2024
12.2 C
Bratislava
Úvod Politika Politici voličom Remišová (OĽaNO): Vláde budeme naďalej pozerať na prsty

Remišová (OĽaNO): Vláde budeme naďalej pozerať na prsty

0
Veronika Remišová (Autor: TASR)

Veľmi dobrý rozhovor s generálnym riaditeľom Európskeho úradu boja proti podvodom (OLAF). Šéf OLAFU, ktorý má na starosti aj vyšetrovanie podvodov s eurofondami Slovensko veru nepochválil. Ako povedal o spolupráci slovenských orgánov, “posielame súdne odporúčania národným prokurátorom, v prípade Slovenska ich adresujeme generálnemu prokurátorovi. Zatiaľ to vyzerá tak, že tieto naše odporúčania sa dôkladne nesledovali. Uplatnili sa len dve odporúčania z deviatich a to je skôr slabá bilancia. Veci by sa mali zlepšiť.”

Pre upresnenie, podľa správy úradu v období 2013- 2016 Slovensko pochybilo pri čerpaní v 1360 prípadoch, na základe čoho prišlo o 13,14% platieb, čo je bezkonkurenčne najviac zo všetkých štátov EÚ. Na základe uzavretých prípadov zas muselo Slovensko vrátiť 2,55% z vyplatených eurofondových zdrojov. To nás radí na druhú najhoršiu z krajín EÚ.

Pri ambícií pána Fica patriť do jadra Európskej únie stojí za zamyslenie, či je tento dôkaz babráctva a rozkrádania eurofondov tým správnym signálom, ktorý chceme vyslať Európe. Hoci naše hnutie premiér Fico neustále ponižuje a uráža, mal by si uvedomiť, že často musíme nahrádzať prácu jeho a Kaliňákovej polície, ktorá asi nemá čas riešiť podvody, keďže sa musí zaoberať kompromitovaním politických oponentov. Za svoje pôsobenie v parlamente som na európsky úrad pre boj proti podvodom podala viacero podaní, niektorými sa úrad stále aktívne zaoberá. Vláde budeme naďalej pozerať na prsty a urobíme všetko preto, aby sme po najbližších voľbách zmenili tento škandalózny stav.

Viac TU.

 

- Reklama -