Ministerstvo hospodárstva zmenilo adresu a sťahuje sa do areálu štátneho SPP

0
Ministerstvo hospodárstva SR. (Autor: www.mhsr.sk)

Sťahovanie sa týka približne 375 zamestnancov a potrvá do konca septembra. Nové sídlo rezortu poskytuje moderný štandard a lepšie zabezpečenie režimových pracovísk, ktoré si vyžadujú stupeň utajenia. Rezort hospodárstva napríklad riadi hospodársku mobilizáciu v krajine.

 „SPP patrí štátu a za prenájom zaplatíme v konečnom dôsledku menej, ako sú náklady na obsluhu doterajšej budovy plnej azbestu, ktorá je žalostnom stave, desaťročia sa do nej neinvestovalo, v zime do nej fúkalo a v lete bolo horúco. Bola to aj zlá vizitka, lebo práve rezort hospodárstva je nositeľom témy energetickej efektívnosti a hospodárnosti,” povedal minister hospodárstva Peter Žiga.

Doterajšia budova ministerstva na Mierovej ulici má takmer 45 rokov, odvtedy sa do nej investovalo len pri opravách havarijných stavov. Celkovo je v zlom stave, vrátane nevyhovujúcej elektroinštalácie a obsahuje ešte stále azbestové časti. Jej prevádzka je drahá a nehospodárna, nespĺňa tepelnoizolačné nároky.

Rezort budovu svojho starého sídla neplánuje predávať. Pripravuje jej rekonštrukciu, ktorá by sa po riadnom verejnom obstarávaní mala začať počas budúceho roka. Konkrétna suma bude výsledkom verejného obstarávania.

“Po rekonštrukcii doterajšej budovy MH SR, z ktorej by sme chceli urobiť modernú, energeticky efektívnu, možno pasívnu stavbu, by sa do nej presťahovali naše rezortné organizácie, z ktorých niektoré sú v komerčnom prenájme. Tým sa po rekonštrukcii ušetria prostriedky štátneho rozpočtu,“  zdôraznil minister hospodárstva.

V súvislosti so sťahovaním už ministerstvo zmenilo svoju oficiálnu adresu v Bratislave na Mlynské nivy 44/A.

Odbor komunikácie MH SR

- Reklama -