SaS: Prenájom bratislavského letiska si žiada odbornú analýzu

0
Letisko M. R. Štefánika v Bratislave. (Autor: TASR)

„Žiadame ministra dopravy Árpáda Érseka, aby takúto analýzu nechal vypracovať v súlade s princípmi hodnoty za peniaze a predložil ju nielen koalícii, ale aj verejnosti. Z takejto analýzy musí byť jasné, že práve prenájom prinesie občanom Slovenska najvyšší úžitok,“ uviedol poslanec NR SR za SaS a tímlíder strany pre dopravu Miroslav Ivan.

Analýza by mala obsahovať aj informácie o prenájme letísk v zahraničí, ak takýto model existuje a rovnako aj jeho ekonomické výsledky.

„Snaha ministra dopravy dostať manažovanie letiska a jeho rozvoj mimo štát usvedčuje Roberta Fica z hrubej chyby, ktorej sa dopustil, keď na začiatku svojej prvej vlády v roku 2006 zastavil predaj 66 % akcií letiska konzorciu TWO ONE. To malo na jeho rozvoj pripravené miliardy korún. Odvtedy sa bratislavské letisko potáca medzi lepšími a horšími ekonomickými výsledkami a ani zďaleka nevyužíva rozvojový potenciál, ktorý má,“ poznamenala podpredsedníčka SaS a tímlíderka strany pre podnikateľské prostredie Jana Kiššová.

Podľa SaS je to typické periférne letisko a návštevníkom Slovenska nijako nesignalizuje, že prichádzajú do hlavného mesta členského štátu EÚ.

- Reklama -