piatok, 29 marca, 2024
7.2 C
Bratislava
Úvod Politika Politici voličom Viskupič (OĽANO): Spolu tvoríme kraj

Viskupič (OĽANO): Spolu tvoríme kraj

0
Jozef Viskupič (Autor: TASR)

Jeho motiváciou je najmä mnoho zanedbaných oblastí v trnavskej župe, ktoré je potrebné vyriešiť. „Či už ide o cestnú infraštruktúru, kvalitnejšie sociálne služby s dostatočnou kapacitou pre všetkých ale aj školy, ktoré nedeformujú vzdelávanie a výchovu. Navyše susedíme s troma štátmi a máme nádherné miesta, prírodu či pamiatky v kraji,“ uviedol Viskupič a pokračoval: „Máme šancu využiť potenciál, ktorý nám kraj ponúka. Žijem so svojou rodinou v Trnave a považujem ju za domov. Som presvedčený, že ako obyvatelia kraja dostávame v podobe služieb od samosprávy len zlomok toho, čo by sme mohli. Aby sa to podarilo, potrebujeme vymeniť župana, ktorého politické začiatky sa spájajú s temným obdobím vlády HZDS.“

Volebný program, ktorý J. Viskupič predstavil, má osem hlavným okruhov – odhodlaní pre TTSK:

1. Hospodárenie, financie a transparentnosť

2. Sociálne služby pre každého

3. Vzdelanie ako príležitosť pre lepšiu budúcnosť

4. Doprava, cyklodoprava a cestovný ruch

5. Moderná a dostupná zdravotná starostlivosť

6. Kraj je aj pre mladých

7. Kultúra

8. Otvorený župný úrad

Cieľom vízie je podľa Viskupiča posun TTSK do prvej ligy. „Spoločne sme pripravili program, ktorý vám predkladám ako víziu. Zároveň je to pre mňa záväzok, že budem v prípade zvolenia do funkcie vykonávať mandát otvorene, čestne a zodpovedne, v spolupráci s každým, kto má dobrý úmysel. Viem, čo potrebujeme riešiť a spoločne so svojim odborným tímom máme ambíciu posunúť náš kraj do prvej ligy na Slovensku, ale aj v EÚ – medzi regióny s najvyššou životnou úrovňou.”

J. Viskupič predstavil aj dve výzvy – jednu s názvom Posledný župan, ktorá je adresovaná všetkým demokraticky zmýšľajúcim kandidátom. „Má za cieľ vyzvať ich, aby sa v prípade zisku postu župana verejne zaviazali vytvoriť plán, ako pripraviť súčasné župy na ich zánik v súčasnej podobe a prechod Slovenska na nové, zmysluplné regionálne usporiadanie štátu, s ktorým sa ľudia budú môcť identifikovať a stotožniť,“ Súčasťou tejto výzvy tiež bolo, aby tento plán predložili terajšej vláde, v prípade potreby aj vláde budúcej.

Druhá výzva je adresovaná súčasnému županovi, aby predstavil svoj program vedenia župy a odpočet za svoje minulé funkčné obdobie.

Spolu s Jozefom Viskupičom sa na tlačovej konferencii vyjadril aj kandidát na poslanca Stanislav Vančo. „Ak chcete niečo zmeniť, príďte voliť. A príďte voliť zmenu! Som odborníkom na dopravu a preto medzi priority môjho programu patrí zlepšenie dopravnej situácie v celom okrese. V prvom rade sa zameriam na južný obchvat Trnavy,“ vyjadril sa Vančo.

Podľa ďalšieho poslaneckého kandidáta Daniela Kraveca je najhoršie, že veľká časť mladých ľudí nedôveruje systému. „Volajú po radikálnej zmene, vidíme rast  extrémizmu, korupcie a klientelizmu. A nedivme sa tomu, ak mladých ľudí nemotivujeme už teraz, na župnej úrovni, aby prišli a odovzdali svoj hlas. Vo svojom programe presadzujem kvalitnú kultúrnu infraštruktúru a zotrvanie mladých ľudí v našom kraji,“ uzavrel Kravec.

Včerajšia tlačová beseda v Trnave bola prvou zo série tlačoviek, ktoré sa budú konať v každom okresnom meste v Trnavskom kraji. Predstavenie programu bude pokračovať dnes v Dunajskej Strede, zajtra v Senici a v Skalici, v piatok v Galante a v utorok v Piešťanoch.

Program Jozefa Viskupiča v plnom znení nájdete na www.trnavskyzupan.sk. Okrem neho tu nájdete aj zoznam kandidátov na poslancov za koalíciu strán OĽANO, SaS, KDH, NOVA, OKS a ZMENA ZDOLA.

 

- Reklama -