SaS: Občania dali najavo, že nedôverujú R. Kaliňákovi a T. Gašparovi

0
Minister vnútra SR Robert Kaliňák (Autor: TASR)

Slovenskej polícii podľa posledného prieskumu Európskej únie z minulého roka nedôverovalo až 53 percent občanov. Horšie na tom bola len dôveryhodnosť macedónskej polície. V porovnaní s členskými štátmi Európskej únie je nízka dôveryhodnosť slovenskej polície doslova alarmujúca. Napríklad českej polícii nedôverovalo 32 percent občanov, maďarskej tiež 32 percent, poľskej 42 percent.

„Rozmenené na drobné, vysokú nedôveryhodnosť spôsobuje neospravedlniteľné policajné násilie, udeľovanie privilégií beztrestnosti politickým chránencom, neprofesionalita a skorumpovanosť policajtov, čo deprimujú slovenskú verejnosť. Najhoršie na tom je, že sú to dlhodobé problémy so žiadnymi vyhliadkami na zlepšenie,“ uviedol podpredseda SaS a tímlíder strany pre vnútornú a vonkajšiu bezpečnosť Ľubomír Galko.

Podľa liberálov niet žiadnych pochybností, že zlú povesť slovenského policajného zboru nesú primárnu zodpovednosť minister vnútra Robert Kaliňák a policajný prezident Tibor Gašpar. „Vyzývame ich opakovane, aby z funkcií odstúpili. Nie preto, aby vyhoveli opozícii, ale občanom Slovenskej republiky, ktorí aj v pravidelnom v prieskume Európskej komisie dali jasne najavo, že ich vo funkciách už nechcú,“ poznamenal predseda SaS Richard Sulík.

- Reklama -