SaS: Minister Žiga konal až na základe tlaku opozície, médií a verejnosti

0
Peter Žiga (Autor: TASR)

„Minister hospodárstva Peter Žiga urobil očakávaný krok na základe tlaku opozície, médií a verejnosti. Je nám ľúto, že reaguje až na základe tlaku a trváme na tom, že išlo o vopred pripravený, no neodborne pripravený tunel.

Od začiatku sme upozorňovali, že súdny spor o Gabčíkovo buď prehráme, alebo nastane chaos, ktorý vyrobil Robert Fico a dnes sme v tejto situácii, keď de facto nevieme, komu patrí Vodné dielo Gabčíkovo. Ďalšie rozohrané súdne spory povedú len k tomu, že ešte ďalšie dve generácie Bžánov sa budú môcť na štáte takýmto spôsobom priživovať.

Akákoľvek podielová odmena v tomto spore je neoprávnená. Suma, ktorej sa týkal arbitrážny súd, bola vycucaná z prsta, nikdy nebola nikým verifikovaná. Navyše, z racionálneho pohľadu nikto nemôže súhlasiť s podielovou odmenou v situácii, keď sám nemá nič dostať ako výsledok sporu.

Trváme na mimoriadnej schôdzi NR SR. Nejde len o imaginárnu odmenu pre advokáta blízkeho Smeru, ale najmä o spôsob, akým táto vláda drancuje štát a nakladá so zvereným majetkom. Chceme poznať všetky odpovede na otázky okolo Vodného diela Gabčíkovo a odmeny pre Radomíra Bžána.“

Karol Galek, poslanec NR SR a člen Výboru NR SR pre hospodárske záležitosti 

- Reklama -