SaS: Pýtame sa, prečo sa minister Drucker rozhodol pracovať pre lobistov

0
Tomáš Drucker (Autor: TASR)

Neexistujú žiadne skutočné dôkazy, že by lekárne, u ktorých nie je táto podmienka splnená, fungovali dnes horšie ako lekárne, v ktorých je konateľom farmaceut. „Naopak, je praxou overené, že na odborné poskytovanie lekárnických služieb úplne stačí súčasný právny stav, keď každá lekáreň musí mať svojho odborného zástupcu, teda farmaceuta,“ uviedla poslankyňa NR SR a členka zdravotníckeho tímu SaS Janka Cigániková.

Strana SaS preto návrh zákona, ktorý má sprísniť pravidlá pre fungovanie lekární, nepodporí. „Jeho skutočným cieľom totiž nie je skvalitnenie služieb pre občanov, ale skomplikovanie podnikania spoločnostiam, ktoré prevádzkujú viac lekární,“ vysvetlila J. Cigániková.

„Ak podľa pána ministra nedokáže lekáreň riadiť napríklad právnik, ktorý zamestnáva odborného farmaceutického garanta, ako môže právnik bez medicínskeho vzdelania riadiť celý rezort zdravotníctva?“ pýta sa poslankyňa.

Keďže Sulíkovci dbajú na rozumné a zároveň férové podmienky pre každého podnikateľa na trhu, nebudú podporovať zákony, ktoré podnikateľské prostredie napĺňajú len ďalšími administratívnymi bariérami a bránia jeho rozvoju. „Pýtame sa, prečo sa minister Drucker rozhodol pracovať pre lobistov,“ uzavrela Janka Cigániková.

- Reklama -