Predseda NR SR Andrej Danko absolvoval v Petrohrade niekoľko bilaterálnych stretnutí

0
Andrej Danko (Autor: TASR)

Predseda parlamentu pred odchodom uviedol: “Takéto stretnutie slúži ako unikátna platforma pre nadväzovanie a sprostredkovanie kontaktov, podporu dialógu a výmenu názorov, zdieľanie osvedčených postupov, zbližovanie stanovísk v otázkach spoločného záujmu, ako aj spájanie úsilia nachádzať konštruktívne odpovede na výzvy dneška, ktoré často nepoznajú národné hranice. Je to užitočný prostriedok ako priniesť pridanú hodnotu pre naše parlamenty, k našej každodennej práci a k našim občanom.”

16. 10. už od skorého rána prebiehali bilaterálne rokovania predsedu NR SR Andreja Danka. Stretol sa s predsedom parlamentu Monackého kniežatstva J. E. Christophom Steinerom a s predsedom Národného zhromaždenia Arménska p. Ara Babloyanom. “Sme presvedčení, že naše priateľské vzťahy môžu otvoriť cestu pre posilnenie našej obchodno-hospodárskej spolupráce, ktorá v sebe skrýva stále nevyužitý potenciál.” Reagoval tak predseda parlamentu Andrej Danko na predošlé stretnutia s predstaviteľmi Arménskej republiky či už priamo v Arménsku alebo v Bratislave. “Monako je krajina, ktorá môže pomôcť rôznymi investíciami Slovenskej republike napr. v oblasti kúpeľníctva – balneoterapie, chemického, textilného, odevného, farmaceutického priemyslu, transformácie plastov, mikroelektroniky.” Dodal po stretnutí s p. Steinerom.

Medziparlamentná spolupráca a interakcia na úrovni zákonodarných zborov prispieva k pragmatickému dialógu a prináša výzvy. Jednou z nich je prehĺbenie spolupráce medzi NR SR a ruskou štátnou dumou. “Je potrebné nadviazať na dobré vzťahy, ktoré sme s Ruskom mali. Boli aj kvalitní učitelia ruského jazyka.” Vysvetlil dôležitú spoluprácu s Ruskou federáciou Andrej Danko. V Rusku na rokovaní sú všetky delegácie členských štátov EÚ. “Ekonomická spolupráca je potrebná a nutná, keďže aj napriek sankciám tu rozkvitá obchod s krajinami EÚ.” Skonštatoval predseda parlamentu a Slovenskej národnej strany.

Záver dňa patril rokovaniu s predsedom Zákonodárneho zhromaždenia Vjačeslavom Makarovom.

V Bratislave, dňa 16. 10. 2017

- Reklama -