SNS: Parlamentná delegácia na čele s predsedom SNS Andrejom Dankom sa stretla aj s gubernátorom Petrohradu

0
Andrej Danko (Autor: TASR)

„Naše deti by sa mali odlišovať od iných detí v rámci Európskej únie i vďaka učeniu sa ruského jazyka. Je potrebné využiť potenciál učiteľov, ktorí azbuku ovládajú. Máme veľký záujem na posilnení ruského jazyka, dnes nám práve tento jazyk aj v rámci rozvoja napríklad obchodu chýba. Nesmieme zmeškať vlak spolupráce a znalosť ruského jazyka nám v tom môže len pomôcť,“ povedal na stretnutí predseda parlamentu Andrej Danko.

Petrohrad je mesto, ktoré priam čaká na zvedavé návštevy, ktoré spríjemní pracovné stretnutia a privedie na iné myšlienky. Predseda NR SR a SNS Andrej Danko si s delegáciou detailne prezrel aj známu loď AURORA. V roku 1917 symbolickým výstrelom z krížnika Aurora začala Veľká októbrová socialistická revolúcia. Výstrel z vojenskej lode bol signálom pre začiatok útoku na Zimný palác v Petrohrade. Vtedy sa začala šíriť z Ruska aj do iných štátov sveta socialistická ideológia.

Druhý pracovný deň bol venovaný okrem bilaterálnych stretnutí aj samotnému mestu Petrohrad, ktorý má svoju vzácnu históriu a má stále čo ukázať. Vznikol ako most do Európy, ruské okno na Západ. Je druhým najväčším mestom Ruskej federácie a patrí medzi najkrajšie mestá na svete. Všade v uličkách “starého Leningradu” dýcha na návštevníkov história z fasád honosných palácov, divadiel, kostolov a múzeí. Na rieke Neva, ktorá sa kľukatí srdcom mesta, sa lesknú svetlá vysvietenej Ermitáže. Pohľad na tieto skvosty Petrohradu nenechá nikoho chladným aj počas treskúcej zimy. Predseda parlamentu a SNS Andrej Danko mal tiež možnosť zažiť jagavú krásu niektorých miest tejto európskej metropoly.

V Bratislave, dňa 17. 10. 2017

- Reklama -