Prezident v Myjave diskutoval o zamestnanosti aj o školstve

0
Andrej Kiska (Autor: TASR)

„Je to zvláštny pocit, pretože predvčerom som bol na výjazde na Orave, dnes som na Myjave a hoci som vzdialený len okolo sto kilometrov od Námestova, akoby som bol v inom svete. Na Orave niet práce, hoci je úroveň nezamestnanosti rovnaká, ľudia utekajú za prácou. Rodiny sú rozbité, rodičia trávia týždne alebo mesiace pri práci inde.

V Myjave majú ľudia prácu. Prišlo sem 35-40 investorov bez toho, aby štát dal akúkoľvek dotáciu na vytvorenie pracovných miest. Investori sú tu napriek tomu, že tu nie je diaľnica.

Ukazuje sa, že sa máme čo učiť, máme čo zlepšovať v jednotlivých regiónoch. Ako mi povedal primátor, je to aj o ľuďoch, o technikoch, ktorí tu boli. Je to o školstve, o tom, koľko dokážeme pripraviť ľudí pre potenciálnych investorov. Keď som sa pýtal pána primátora, či prídu ďalší investori, povedal, že ďalších už ani nechcú, pretože jestvujúci chcú rozšíriť svoje prevádzky. Chcú mať ešte viac ľudí a už dnes je tu vyše 300 zamestnancov z Rumunska, pretože už je tu nedostatok pracovných síl.“

Diskusia s vedením mesta sa okrem zamestnanosti dotkla aj tém zdravotníctva a bývania.

- Reklama -