SaS: Kamarátstvo J. Čižnára s R. Bžánom nesmie stáť v ceste spravodlivosti

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

„Existujú pritom silné indície, že za tunelovaním verejných financií v tejto záležitosti stoja špičky Smeru a ide o dobre premyslený plán s koreňmi v minulosti. Nebyť nemenovaného zdroja, verejnosť by sa nedozvedela, že nominanti Smeru-SD v štátnom MH Manažmente podpísali zmluvu, na základe ktorej mohla právna kancelária zinkasovať neuveriteľných 78 miliónov eur, čo je zrejme svetový unikát a lekcia pre tunelárov z Cosa Nostry. Že štát vyhrá teraz súdny spor, je ťažko predstaviteľné pri dnešnom stave rozhodovania našich súdov. Tých súdov, na ktorých advokát Bžán ešte stále má známosti na rozhodujúcich miestach,“ uviedol poslanec NR SR a tímlíder SaS pre spravodlivosť Alojz Baránik.

Následné zníženie odmeny na 18 miliónov eur je podľa poslanca NR SR Karola Galeka takisto neudržateľná suma a teda takisto škandál, čo si dobre uvedomil aj premiér Robert Fico. „Avizovaný súdny spor, ktorý sa môže vliecť roky, má dnes len občanom zalepiť oči a neutralizovať ich rozhorčenie,“ tvrdí K. Galek.

Strana SaS podľa podpredsedníčky strany Jany Kiššovej trvá na tom, že táto amorálna odmena nie je následkom neznalosti problematiky v odmeňovaní právnych kancelárií, ale úmyselným konaním s cieľom vytunelovať verejné peniaze, obohatiť sa a mali by sa ňou zaoberať aj orgány činné v trestnom konaní. „Vyzývame preto generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára, aby svoj kamarátsky vzťah s Radomírom Bžánom dal bokom a plnil si svoje zákonné povinnosti,“ uzavrela J. Kiššová.

- Reklama -