Komentár podpredsedu SNS Antona Hrnka: K vyjadreniam Františka Šebeja

0
Anton Hrnko (Autor: SNS)

Preto sme s počudovaním zaznamenali negatívne vyjadrenia niektorých politických činovníkov, najmä však predsedu Zahraničného výboru NR SR Františka Šebeja, ktorý vníma politiku z nášho pohľadu len čiernobielo. Títo ľudia ako keby zabudli, že Slovenská republika je suverénny štát a má svoje vlastné zahraničnopolitické záujmy. Medzi ne určite nepatrí štvavá protiruská kampaň, v ktorej sa Rusko a jeho čelní predstavitelia vydávajú div nie za príčinu všetkého zla, ktoré obťažuje Európu i celý svet. Pritom nositelia tejto kampane si prisvojili právo jediného spravodlivého, ktorý podľa starého slovenského príslovia vidí aj smietku v oku druhého a v svojom nielenže nevidí ani to brvno, ale celý les.

Slovensko nie je svetová veľmoc, Slovensko si nemôže dovoliť ten luxus, že pri získaní nových priateľov zabudne na tých starých a jeho noví priatelia sa nesmú správať ako malé deti na pieskovisku, ktoré si vyžadujú svoje priateľstvo zrušením ostatných priateľstiev. Slovensko a slovenský národ je hlboko vďačný ruskému národu nielen za oslobodenie spod fašistickej okupácie, ale aj za to, že v čase tvrdého národnostného útlaku videli v silnom Rusku nádej, že aj im bude dopriate dobrodenie vlastnej suverénnej štátnosti. Preto zapájanie sa slovenských politikov do rusofóbnych kampaní nemožno nazvať ináč ako strieľanie si do vlastnej bránky.

Predseda Andrej Danko je zástancom konštruktívnej a zodpovednej politiky. Európa má veľa možností, ktorým smerom sa uberie. Pri vystúpení v Štátnej dume RF vychádzal Andrej Danko z toho, že nikto nemá záujem zhorieť v termonukleárnom inferne. Mier je jediná cesta, ako môže Európa zabezpečiť prosperitu a bezpečnosť svojim občanom. Sme presvedčení, že bez silného Ruska to nie je možné dosiahnuť. V tomto je naša zodpovednosť, a to viedlo Andreja Danka, aby ako prvý slovenský politik prijal ponuku a vystúpil v Štátnej dume. Až história ukáže, aký to bol dôležitý krok. Vojnoví štváči skončili buď na smetisku dejín, alebo pred tribúnami.

Je dôležité zdôrazniť, že Ruskú federáciu navštívili významní predstavitelia, či už Nemeckej spolkovej republiky alebo štátu Izrael. Takisto oficiálnu návštevu do Ruska plánuje aj česká delegácia.

V Bratislave, dňa 18. 11. 2017

- Reklama -