SaS: Koaliční poslanci z branno-bezpečnostného výboru utiekli

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

„Pri každom podniku budú uvedené súhrnné ekonomické ukazovatele za posledných päť rokov – hlavná činnosť, tržby, počet zamestnancov, zisk/strata, výška odvedenej dane z príjmu právnických osôb, výška doteraz poskytnutej štátnej pomoci. Správa musí zároveň obsahovať informácie o právnej forme podniku a jeho vlastníkoch,“ uviedol podpredseda SaS a tímlíder strany pre vnútornú a vonkajšiu bezpečnosť Ľubomír Galko.

Vzhľadom k medializovaným informáciám o možnej účasti klientov SNS na tejto mamutej štátnej zákazke a teda vzniku podozrenia z netransparentnosti celého procesu liberáli žiadajú vládu, aby poslancom výboru poskytla detailné informácie o spôsobe, akým si má hlavný partner ministerstva obrany – fínska strana – vybrať svojich slovenských subdodávateľov. „Súčasťou našej požiadavky je aj príloha k správe, a to analýza tejto zákazky z pohľadu analytických metód hodnoty za peniaze. Slovenská verejnosť musí vedieť, či navrhované riešenie z pohľadu verejných financií a obranyschopnosti Slovenska je tým najlepším,“ tvrdí Galko.

21. 11. k predmetnému projektu zasadal aj Výbor NR SR pre obranu a bezpečnosť. Keď však Ľubomír Galko predložil návrh uznesenia s analogickou požiadavkou na ministra obrany Petra Gajdoša, koaliční poslanci zbabelo utiekli z rokovania, čím sa výbor stal neuznášaniaschopný. „Neboli totiž všetci v práci a toto uznesenie by bolo hlasmi opozície prijaté. Pokladáme to za nehorázny prístup, a preto sa obraciame s predmetnou požiadavkou na vládu SR,“ dodal Ľubomír Galko.

- Reklama -